CRVENA ZVEZDA TRAŽI OD ABA RAZJAŠNJENJE! "Zašto baraž za srpske klubove?"

V. P.

26. 04. 2022. u 22:03

PRVAKU ABA 2 lige sleduje direktan plasman u prvi rang takmičenja, osim ako se radi o srpskom timu kao što je to slučaj sa Zlatiborom ove sezone. Zbog ograničenja da jedna država može da ima najviše pet predstavnika, senzacionalni osvajači iz Čajetine igraće baraž sa Borcem kao najlošije plasiranim srpskim klubom u ABA ligi.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТРАЖИ ОД АБА РАЗЈАШЊЕЊЕ! Зашто бараж за српске клубове?

FOTO: KK Crvena zvezda

Tim povodom oglasila se Crvena zvezda, koja će od rukovodstva regionalne lige zatražiti razjašnjenje situacije oko broja klubova iz jedne zemlje koji mogu da nastupaju u sezoni 2022/2023.


- Želimo da dobijemo odgovor na ovo pitanje pre 30. aprila, kada bi dva srpska kluba trebalo da odigraju prvi meč razigravanja za opstanak ili plasman u prvi rang takmičenja - navodi se u saopštenju crveno-belih, koji podsećaju da je maksimalan broj od pet klubova po državi definisan za aktuelnu sezonu.

- Zato javno postavljamo pitanje zbog čega dva srpska kluba, od kojih jedan (Borac) nije pretposlednji na tabeli prve regionalne lige, i drugi (Zlatibor), koji je osvojio drugu regionalnu ligu, moraju da "razigravaju" kada propozicije takmičenja za narednu sezonu još nisu donete?

Košarkaši Borca/FOTO: KK Borac/Duško Radišić/ABA liga


Zvezda naglašava da je na sastancima tokom ove takmičarske sezone zaključeno da postoji potreba da se društveni ugovor menja. U radnoj verziji su dva predloga na temu "nacionalnog ključa" i broja klubova iz jedne države: ili neće biti ograničenja, ili će maksimalan broj klubova u ligi od 14 biti šest.


- Zašto srpski klubovi moraju da "razigravaju" kada maksimalan broj klubova iz jedne države za sledeću sezonu nije definisan i može biti samo veći, a ne manji? Smatramo da rukovodstvo regionalne lige mora hitno da reaguje i do 30. aprila odredi smernice za nastavak "baraža", jer dolazimo u realnu opasnost da već tada imamo neregularnu takmičarsku sezonu 2022/2023. - konstatuje klub s Malog Kalemegdana. 

 

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!