POKUŠEVSKI - JOKIĆ MI JE POMOGAO Reprezentacija? Videćemo...

Novosti online

23. 04. 2022. u 09:52

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski, koji nastupa za Oklahoma Siti tander je analizirao sezonu u kojoj je uspeo da se izbori za značajniju ulogu u svom timu, ali i nacionalnom timu.

ПОКУШЕВСКИ - ЈОКИЋ МИ ЈЕ ПОМОГАО Репрезентација? Видећемо...

Foto: AP

Istakao je Pokuševski u razgovoru za RTS da je razgovarao sa Svetislavom Pešićem i da postoji otvorena mogućnost da nastupi na Evrobasketu, iako nije još ništa odlučeno zvanično.

Zadovoljan je Aleksej igrom u Oklahomi, ali već traži načine da unapredi svoju igru.

- Meni je u ovom trenutku važan napredak i da budem svake sezone što bolji. Uvek može bolje, ali bitan mi je napredak i da se ovo leto dobro spremim za sledeću sezonu, rekao je Pokuševski

Zanimljive bitke vodio je protiv Nikole Jokića, sunarodnika i MVP igrača NBA lige.

- Bilo je par situacija kada smo igrali jedan protiv drugog i na terenu se lepo ispričamo... Uglavnom su oni bili bolji, ali je stvarno lepo videti igrača koje si do tog trenutka gledao na televiziji i sanjao da možeš da igraš protiv njih, odjednom si sa njima na terenu. Stvarno je lep osećaj. Ima naravno, i komplimenata i lepih reči. Jokić mi je stvarno pomogao u prvoj sezoni sa nekoliko lepih reči, naveo je 20-godišnjak i dodao da mu je upravo centar Denvera mnogo pomogao u prvoj sezoni.

O Reprezentaciji

Srbiju čeka Evropsko prvenstvo u Pragu i Berlinu, mečevi se igraju septembra, a Svetislav Pešić i Dragan Tarlać posetili su naše košarkaše u SAD.

- Imali smo večeru u Oklahomi, lepo smo se ispričali. Pričali smo o svemu. Dugo je leto pred nama, nismo još ništa odlučili. Tako da – videćemo.

Otkrio je i da li postoji mogućnost da ga ovog leta vidimo u reprezentaciji.

- Postoji, naravno, rekao je Pokuševski

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZASLUŽILI SMO Ivanović spasao sezonu Baskonije, pa blistao posle plasmanau plej-of