"OVO JE ODVRATNO!" Američki novinari zgroženi zbog onog što je Nikola Jokić upravo doživeo u NBA plej-ofu

D. N.

18. 04. 2022. u 07:15

NIKOLA Jokić je još jednom u centru pažnje američke javnosti koja prati najnovija NBA dešavanja.

ОВО ЈЕ ОДВРАТНО! Амерички новинари згрожени због оног што је Никола Јокић управо доживео у НБА плеј-офу

FOTO: Tanjug/AP

Ovog vikenda, za njega i Denver nagetse je počeo plej-of, i to ne baš najsjajnije. Poraženi su na gostovanju Golden Stejtu, i to u utakmici u kojoj je Jokić utrošio 25 šuteva ne bi li pokušao da napravi iznenađenje. Ono se nije desilo, iako je srpski as bio i najbolji strelac, i najbolji skakač i najbolji asistent tima.

A na sve to, desila se prava "paljba" po aktuelnom MVP-u NBA lige, i to od strane onih koji nisu bili u prilici da ga gledaju tokom ligaškog dela sezone, pa kada su čuli da grabi kao novom priznanju za najboljeg igrača prvenstva - nisu bili oduševljeni onim što su videli u prvom plej-of odmeravanju snaga sa Voriorsima.

Neki su, prosto, smatrali da samo zbog tog "lošeg izdanja" Jokiću treba oduzeti MVP kandidaturu...

... i to iako se plej-of nastupi uopšte ne računaju u izboru za najkorisnijeg košarkaša lige. 

Drugi su pak vređali centra Denvera tvrdnjama:

- A pričali ste mi da je Jokić MVP.

Kako je takvih poruka bilo baš mnogo na društvenim mrežama, pojedini američki novinari su bili zgroženi.

Recimo, Džoš Eberli iz Sporting njuza je na Tviteru napisao:

- Ovi anti-Jokić fetiši su veoma odvratni. 

A reagovali su i neki od košarkaških agenata, pa je tako Nejt Džons poručio:

- Ova stvar "Vaš MVP bi mogao da bude počišćen" (iz plej-ofa, sa 4:0 za Golden Stejt, prim. prev.) je ludilo. Previše je vas koji vadite detalje van konteksta da bi neku svoju tvrdnju dokazali.

Jeste, Jokić je promašio 13 šuteva na gostovanju Golden Stejtu. Ali je i ubacio njih 12, više od bilo kog saigrača i više od bilo kog suparnika. Imao je i deset skokova. Više od bilo kog klupskog kolege, a i bilo kog igrača rivala. Imao je naspram sebe četiri Ol-star igrača (Kari, Tompson, Grin, Igudala), ali u tome nije tražio opravdanje kada je meč okončan, već je tvrdio da, prosto, on sam mora biti bolji. Iako je, bez premca, uveliko najbolji u ekipi Denvera.

Ali kritičara je bilo i biće ih, pa je na Jokiću da sa saigračima pokuša da pronađe pravi odgovor na ovaj "ratnički" izazov u mečevima koji predstoje.

Naravno, značilo bi mu i da je kriterijum suđenja pravičan, te da neki koji američku košarku prate, poput portala "HoopVenue", nemaju više osnova da se tokom mečeva Denvera, kao ovog vikenda, oglašavaju porukama poput:

- Neke od ovih situacija kada Jokić igra na "postu", koje nisu dovele do dosuđivanja faulova nad njim, su prilično stravične. Nikada nismo videli da se igrač ovako zgrabi i drži a da se to ne "svira" od strane arbitara.

A kada je srpski košarkaš, posle meča, upitan od strane jednog američkog novinara na konferenciji za štampu šta misli o suđenju, u svom stilu je odgovorio:

- Prijatelju, mislim da ću biti kažnjen ako odgovorim, pa ne smem.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta čeka Denver nagetse - raspored NBA plej-ofa

Podsetimo, ekipa iz Kolorada, predvođena Nikolom Jokićem, sa učinkom 48-34 zauzela je šesto mesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige i u prvoj rundi plej-ofa igra protiv trećeplasiranih Golden Stej voriorsa.

"Ratnici" su u nedelju bili domaćini prvog meča, a biće domaćini i drugog, u utorak u 4.00 po našem, srednjoevropskom vremenu.

U drugu rundu proći će ekipa koja dođe do četiri pobede, a Golden Stejt trenutno vodi sa pomenutih 1-0.

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije