LOŠE, LOŠE, NAJGORE... Nikola Jokić baš nema sreće

V. N.

10. 04. 2022. u 22:15

DELUJE da samo čudo može sprečiti da se na startu plej-ofa košarkaši Denvera i njihov alfa i omega Nikola Jokić sudare sa ekipom Golden Stejta za koju nastupa Nemanja Bjelica.

ЛОШЕ, ЛОШЕ, НАЈГОРЕ... Никола Јокић баш нема среће

Foto AP

Pred poslednje kolo regularnog dela NBA lige, "ratnici" su držali treću poziciju Zapadne konferencije, dok su Nagetsi šestoplasirani.

Četvrtfinalne serije počinju 16. aprila, odmah po okončanju plej-in turnira (12-15. april), posle kojeg ćemo imati imena poslednja dva tima koji će se naći u doigravanju.

Ono što je izvesno jeste to da Jokić i družina neće imati prednost domaćeg terena, a prva dva meča odigraće u "Čejs centru", jednoj od dvorana sa najvatrenijom atmosferom u celoj ligi.

Ionako težak zadatak za aktuelnog MVP će dodatno otežati činjenica što će biti lišen pomoći svoja dva najvrednija saigrača, Džamala Mareja i Majkla Portera juniora, dok će prva zvezda tima iz San Franciska Stef Kari biti spreman za početak najvažnijih bitki, pošto se prethodnih mesec dana oporavljao od povrede levog stopala.

Kada se na to dodaju "preporođeni" Klej Tompson, uvek korisni Drejmond Grin i razigrani Endrju Vigins i Džordan Pul, jasno je da se momci trenera Majkla Melouna nalaze pred velikim zadatkom.

Ipak, ohrabrujući podatak jeste to što je Denver u četiri ovosezonska duela slavio nad Golden Stejtom u čak tri. Međutim, plej-of u NBA ligi ipak je sasvim drugačija dimenzija košarke.

DIREKTNO U PLEJ-OF

ZAPAD

Finiks

Memfis

G. stejt

Dalas

Juta

DENVER

ISTOK

Majami

Milvoki

Boston

Filadelfija

Toronto

Čikago

IGRAĆE U PLEJ-INU

Zapad

Minesota

LA Klipers

Nju Orleans

San Antonio

Istok

Bruklin

Klivlend

Atlanta

Šarlot

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)