"JOKIĆ JE PROKLETO PAMETAN" Greg Popovič shvatio da Sparsi ne mogu da zaustave Nikolu, pa ga pustili da igra! "Plan je upalio" (VIDEO)

Novosti online

06. 04. 2022. u 13:14

DENVER je doživeo prvi poraz na svom parketu od San Antonija posle pet godina, ali je Nikola Jokić briljirao i u ovom susretu sa izabranicima slavnog Grega Popoviča.

ЈОКИЋ ЈЕ ПРОКЛЕТО ПАМЕТАН Грег Попович схватио да Спарси не могу да зауставе Николу, па га пустили да игра! План је упалио (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Srpski as je postigao 41 poen i uhvatio 19 lopti, uz šest asistencija - to je učinak kojim je impresionirao legendarnog Amerikanca srpskog porekla, i došao nadomak nečega što nikad nikome u najjačoj ligi sveta nije uspelo: ako u preostale dve utakmice do kraja ligaškog dela ubaci ukupno 31 poen, postaće prvi igrač koji je u jednoj sezoni ostvario 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija!

- To je bio plan. Ako postigne 50, briga nas. Znali smo da je prokleto pametan, kao što svi znamo. Ako počnemo sa udvajanjem, onda se pitaš da li da ga "utrojimo"? Tamo-vamo, da li je onamo? On te onda pojede živog i svi ostali počnu da učestvuju u tome. Pa smo odlučili da ga pustimo i tako smo igrali svih 48 minuta. Umesto da jurimo gore-dole i budemo konfuzni celo veče. Tako da mislim da je plan upalio - istakao je Popovič.

Sa druge strane, strateg San Antonija ne krije da im je u samoj pobedi najviše pomogao i sam Denver.

- Mislim da nisu imali sjajno šutersko veče. Mislim da je očigledno, ali nisam gledao statistiku. Svaki tim ima takvo veče. Sada je bilo njima. Ništa im nije funkcionisalo. Čak i na početku utakmice, promašili su tri, četiri ili pet polaganja. I mi smo to iskoristili.

San Antonio je ovom pobedom obezbedio deseto mesto na Zapadu i plej-in duel sa Nju Orleans pelikansima. U drugom plej-in dvoboju Zapada Klipersi čekaju slabijeg između Denvera i Minesote, a ekipi našeg asa treba jedna pobeda u naredna dva meča ili jedan poraz Minesote u njene dve preostale utakmice da izbegne predigru plej-ofa.

BONUS VIDEO - Smailagić sa leđa postiže koš posle dodavanja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROLIGA NAJGLEDANIJA U ISTORIJI: Partizan i Crvena zvezda neprikosnoveni, nema im ravnih