BUDUĆNOST ODREDILA PARTIZANOVOG RIVALA: Crno-beli saznali protivnika u top 8?

Novosti online

05. 04. 2022. u 22:16

KOŠARKAŠI Budućnosti savladali su Bursu u gostima 89:86, u meču 18. kola Evrokupa, a navijačima u Srbiji posebno je interesantno što su ovim trijumfom možda i odredili protivnika Partizana u top 8.

БУДУЋНОСТ ОДРЕДИЛА ПАРТИЗАНОВОГ РИВАЛА: Црно-бели сазнали противника у топ 8?

ABA liga

Budućnost je bolje otvorila utakmicu, spustila Bursu na 12 poena u prvoj četvrtini za 19:12. Nekadašnji trener Crvene zvezde, Dušan Alimpijević nastojao je da izmenama i tajm-autima prodrma svoj tim, ali su gosti čuvali prednost i na poluvremenu imali 44:40.

Do kraja meča, Budućnost je stigla do dvocifrene prednosti 54:43, a Bursa je uspela tek da ublaži poraz.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Džastin Kobs sa 21-im, Kendrik Peri sa 19, Edin Atić sa 14 i Zoran Nikolić sa 11 poena. Kod Burse, rasoloženi za igru u napadu, bili su Endrju Endrjus sa 26, Ukut Omer i Onuralp Bitim sa po 14 i Derek Nidam sa 11 poena.

FOTO: KK Partizan

Budućnost je sada na skoru 10-8, dok je Bursa na 8-10.

Sada se mnogo toga iskristalisalo što se tiče parova za plej-of. Skoro je izvesno da će Partizan u osmini finala igrati protiv Venecije... Osim ako Italijani sutra ne naprave senzaciju u gostima protiv Gran Kanarije što je malo verovatno.

Sa večerašnjom pobedom, Budućnost je osigurala petu poziciju u svojoj grupi što znači da se ukršta sa četvrtoplasiranim iz druge grupe što će najverovatnije biti Lijetkabelis ili Andora.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)