"SRBINE, PA TO JE PRLJAVO!" Aleksej Pokuševski zapanjio NBA javnost (VIDEO)

D. N.

04. 04. 2022. u 21:47

OBIČNO Nikola Jokić bude glavni junak srpske NBA priče ovih dana, ali se mladi Aleksej Pokuševski pobrinuo da, makar u minuloj noći, jednim potezom zaseni poznatijeg i uspešnijeg sunarodnika.

СРБИНЕ, ПА ТО ЈЕ ПРЉАВО! Алексеј Покушевски запањио НБА јавност (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Dok je Jokić iznova briljirao, i to u velikoj i važnoj pobedi nad Los Anđeles lejkerisma, Pokuševski ne samo da je ostvario prvi tripl-dabl u karijeri, već je predvodio Oklahomu do pobede nad najboljim timom NBA lige, Feniksom.

I, tom prilikom, od dvocifrenog broja asistencija jedna se istakla. 

"Boli sports", medij iz Oklahome, ovako je to dodavanje bez gledanja u kontranapadu predstavio svojim pratiocima na društvenim mrežama:


- Pa, to je prljavo, Poku!

Inače, kako u Americi vole da košarkaše "dele" po raznim kategorijama, ne samo po pet uobičajenih pozicija, već i po tome koliko su tačno visoki, Pokuševski je najmlađi igrač u istoriji NBA lige, među onima koji su visoki bar "sedam stopa" (213 cm), koji je došao do tripl-dabl učinka na meču najjačeg košarkaškog prvenstva na svetu.

On je to učinio 20 godina i 98 dana nakon rođenja, nadmašivši dosadašnjeg rekordera, Bred Doertija (21-061), ali i Karima Abdula Džabara (23-268), Toma Bervinka (24-140), Džoela Embida (24-243)...

Pokuševski je postao drugi Srbin u NBA ligi koji je ostvario tripl-dabl. Nikola Jokić je to učinio 82 puta, uključujući i ligaški i plej-of deo šampionata.

Aleksej Pokuševski - NBA statistika

Aleksej Pokuševski sezone u NBA ligi ima sledeće proseke: postiže 7,6 poena po utakmici, ima 5,2 skoka po takmičarskom nastupu i 2,1 asistenciju.

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega