ZABORAVITI NOVO MESTO: Zvezda danas dočekuje Krku u 24. kolu ABA lige

G. Kelić

28. 03. 2022. u 11:30

NEUGODNO evroligaško gostovanje u Berlinu, košarkaši Crvene zvezde bi trebalo da ostave po strani i usredsrede se na prvi sledeći izazov koji nosi ime - Krka. Crveno-beli danas (18.00), u dvorani "Aleksandar Nikolić", u okviru 24. kola regionalne ABA lige dočekuju slovenačku ekipu.

ЗАБОРАВИТИ НОВО МЕСТО: Звезда данас дочекује Крку у 24. колу АБА лиге

ABA liga

Sigurno da su misli svih u timu sa Malog Kalemegdana posvećene trci za top-osam Evrolige, međutim isto tako su svesni da na skali važnosti primarno mesto drži bitka u jadranskom takmičenju, gde žele da zadrže lidersko mesto na tabeli pred plej-of.


S obzirom na to da Krki predstoji grčevita borba za opstanak u elitnom rangu, ne bi trebalo da četa Dejana Radonjića potroši mnogo znoja i energije pred odlučujuću sedmicu u Evropi. Međutim, da nipošto olako ne bi smeli da prilaze današnjem duelu pokazuje ishod prvog ovosezonskog duela odigranog u Novom Mestu, u kojem su crveno-beli praktično dobili izgubljeni meč pogotkom Nikole Kalinića sa slobodnog bacanja, nakon tehničke greške koju je zaradio trener Damjanović  (70:71).

- Jesmo favoriti, ali dobro je prisetiti se prve utakmice koja nam je bila jedno od najtežih gostovanja ove sezone. Zato želimo da odigramo motivisano i ozbiljno od starta, da opravdamo ulogu favorita i dođemo do pobede za početak još jedne vrlo teške nedelje i dva evroligaška gostovanja koja nam slede protiv Bajerna (petak) i Žalgirisa (nedelja) - rekao je trener Radonjić.


Ponovo će van stroja biti kapiten Branko Lazić i Ostin Holins, koji se još oporavljaju od povreda, ali njihovo odsustvo ne bi trebalo da bude preveliki hendikep u sudaru sa poslednjeplasiranim timom lige.

BONUS VIDEO: Matija Bećković dobio Zvezdin dres sa brojem 10

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELJKO OBRADOVIĆ OBUKAO DRES DRUGOG KLUBA: Trener Partizana se setio istorijskih momenata od pre 30 godina (FOTO)