"NOSIM BREME FAVORITA 30 GODINA"! Obradović: Nema izgovora, na ovom nivou moraš da budeš spreman na sve

Novosti online

25. 03. 2022. u 13:00

TRAŽIO je Željko Obradović cele sezone pravu formu i čini se da je uspeo da je pronađe u finišu. Košarkaši Partizana u poslednje vreme igraju veoma dobro.

НОСИМ БРЕМЕ ФАВОРИТА 30 ГОДИНА! Обрадовић: Нема изговора, на овом нивоу мораш да будеш спреман на све

FOTO: KK Mornar/MEDIA Pro/ABA liga

Crno-beli su nakon ubedljivog poraza od Lijetkabelisa vezali četiri trijumfa (Budućnost, Levaloa, Igokea i Šlonsk) i u završnicu sezone ulaze silno motivisani sa željom da ostvare najbolje moguće rezultate.

Velika euforija među navijačima Partizana vlada od onog trenutka kad se trofejni stručnjak vratio u klub.

- Živim to od kada sam postao trener Partizana pre 30 godina, čitavu karijeru imam breme. Ništa novo za mene. Pokušavam ekipi da objasnim neke stvari, pre svega mladima koji imaju pomoć od iskusnijih kako da se ponašaju. Nema izgovora, kada igraš i kada si na ovom nivou moraš da budeš spreman na sve - rekao je Obradović za klupsku televiziju.

Alen Samilagić sluša savete Željka Obradovića/FOTO: M. Vukadinović

Potom je govorio o tome koliko ekipa radi kako bi izgledala svakim danom sve bolje.

- Savršeno dobro znam šta se očekuje kada sam došao. Ne obraćam pažnju na komentare, bili oni negativni ili pozitivni. Koncentrisan sam na igrače i dešavanja na terenu. Ulažemo napor, verujemo u sopstveni rad. Meni ne fali motivacije, ne mogu ni da se požalim na igrače, posebno posle one utakmice u Litvaniji. Četiri utakmice to izgleda potpuno drugačije.

"Igrači uživaju kada vide pune tribine"

Crno-beli u nedelju (17) gostuju Cedevita Olimpiji. Očekuje se da dvorana "Tivoli" bude puna. Ipak, igrači Partizana su navikli na to.

- Super, mi smo zadovoljni tom činjenicom. Igrači su ti koji uživaju kada vide pune tribine. Lično volim takav ambijent, to znači da je ovaj naš sport u pravim rukama.

Obradović je govorio i o tome koliko je važno kada ekipa ima vremena za treninge.

- Trening je nešto što je veoma važno. Svaki put ove sezone kada smo imali priliku da treniramo duže, izgledali smo bolje. Treba imati u vidu da ulazimo u deo sezone kada slede utakmice na ispadanje. Iskoristićemo sve što je ispred nas da napredujemo.

Najtrofejniji evropski trener se trudi da izbalansira minutažu kad god je to moguće.

- Idealno bi bilo kada bi svih 12 igrača odigralo po 15 minuta, ali to nije realno. Gledam da podelim minute, da neke momke podignemo ako su van forme, tako je do sada, tako će biti i ubuduće. Svako treba da se oseća da je važan član ekipe - zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO: Pogledajte najbolje sa košarkaškog derbija Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)