DA SE MLADI OKRENU SPORTU I PRAVIM VREDNOSTIMA: Predstavnici Košarkaškog saveza Srbije u poseti Kuršumliji

D. Z.

10. 03. 2022. u 21:55

ANA Joković, košarkašica i potpredsednica Košarkaškog Saveza Srbije za žensku košarku, Vule Vuković predsednik Regionalnog Košarkaškog saveza Južne Srbije i predstavnici KSS posetili su danas Kuršumliju.

ДА СЕ МЛАДИ ОКРЕНУ СПОРТУ И ПРАВИМ ВРЕДНОСТИМА: Представници Кошаркашког савеза Србије у посети Куршумлији

Foto: OPština Kuršumlija

Tamo su sa rukovodstvom opštine razgovarali o ulaganju u sport, a pre svega u ženski košarkaški klub, koji u ovom gradu postoji od 2018 godine. Kako je posle razgovora sa predsednikom opštine Vojimirom Čarapićem i potpredsednikom Dejanom Lovićem istakao Vule Vuković, cilj posete je afirmacija ženske košarke u Kuršumliji , posebno što interesovanje među mladima za ovaj sport postoji.

- Prva dama srpske košarke, za koju su vezani najveći uspesi u ovom sportu, želela je da poseti kuršumlijsku opštinu kako bi podstakla mlade da se bave uopšte sportom ali i košarkom u kojoj je naša ženska reprezentacija već deset godina aktuelni evropski prvak-kazao je Vuković.

Gošća iz KSS je istakla nadu da će njena poseta animirati još devojčica da se posvete košarci, sportu u kojem je Jokovićeva postigla izvanredne rezultate.

- Znam da je Kuršumlija jedna od siromašniji opština u zemlji i da je treća po prostranstvu u Republici, ali isto tako da ste bedem ka Kosovu i Metohiji i zato bih volela da se mladi okrenu sportu i pravim vrednostima - poručila je Joković u Kuršumliji gde Ženski košarkaški klub “svete Ane” broji pedesetak devojčica u tri kategorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima