ZADAR ODIGRAO ZA VEČITE: Budućnost pala u dvorani Krešimir Ćosić

Novosti online

05. 03. 2022. u 21:06

KOŠARKAŠI Zadra priredili su prijatno iznenađenje svojim navijačima, ali i delijama i grobarima, pošto su savladali favorizovanu ekipu Budućnosti sa 65:63 u 21. kolu ABA lige.

ЗАДАР ОДИГРАО ЗА ВЕЧИТЕ: Будућност пала у дворани Крешимир Ћосић

FOTO: Aba liga/KK Zadar

Ovim porazom, podgoričani su zakomplikovali sebi situaciju u borbi za sam vrh tabele regionalnog takmičenja.

Da je pobedila u Zadru, Budućnost je mogla i do prvog mesta u ligaškom delu ABA lige, ali sada je taj san na žalost crnogorske ekipe završen. Sa pobedama nad večitim rivalima (Zvezdu bi morali dobiti sa više od osam poena) i još jednim porazom crveno-belih do kraja ligaškog dela, mogli su do prvog mesta, a sada im izmiče i drugo, koje donosi direktan plasman u polufinale i prednost domaćeg terena u ovoj rundi takmičenja.

Budućnost je kontrolisala meč u prve dve četvrtine, a Zadrani su se počeli dizati krajem poluvremena da bi se u trećoj četvrtini serijom 22:12 definitivno vratili u meč koji su u neizvesnoj završnici i rešili u svoju korist.

Najefikasniji kod pobednika Trevor Tompson sa 16 poena i 9 skokova, Junaković je imao 15 poena, Karter 11, a Mavra 10. U ekipi Budućnosti, 14 poena je upisao Sili, 10 Rid, a po 8 postigli su Micov i Kobs.

Budućnost je sada treća sa skorom 14-4, a Zadar je 11. sa 7-12. Sutra je na programu večiti derbi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUTALNO POJAČANJE U HUMSKOJ! Partizan dovodi fenomenalnog NBA šutera