DA, DA, ISTINA JE! Nikola Jokić najbolji u istoriji NBA lige

Novosti online

17. 02. 2022. u 08:35

NIKOLA Jokić iz noći u noć pravi čuda, Ameri ovakvog "belog košarkaša" još nisu videli. Leri Bird i Dirk Novicki su legende NBA lige, ali ako Srbin nastavi ovim tempom, samo će mu nebo biti granica.

ДА, ДА, ИСТИНА ЈЕ! Никола Јокић најбољи у историји НБА лиге

Foto: AP

Nedavno je proslavio jubilej 500 utakmicu u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, a na kakav ga je način proslavio.

Ispisao je neverovatne brojke, odnosno postao je prvi čovek u istoriji NBA ligi sa više od 9.000 poena, 5.000 skokova i 3.000 asistencija u prvih 500 utakmica.

Ameri su bili u čudu, klanjali su se Srbinu, kome samo nedostaje NBA prsten, pa da ga već slobodno možemo proglasiti najboljim Evropljaninom u SAD ikada.

A do tada, Jokić ruši redom rekorde i rivale. Nikola je odigrao još jednu monstruoznu partiju, srušio Golden Stejt, ali ono što je još uradio daje nam za pravo da ga proglasimo najboljim u istoriji NBA lige, bar kada je ovaj parametar u pitanju.

Srbin je prestigao velikog Majkla Džordana, da, najvećeg svih vremena. Naime, na svih osam prethodnih takmičarskih utakmica, Nikola Jokić je imao bar 20 poena, bar 10 skokova i bar pet asistencija.

Niz od sedam takvih mečeva su ostvarila samo trojica velikana ove igre - Leri Bird 1982. godine, Majkl Džordan 1989. i Kevin Durant 2016. Oni sada gledaju u leđa Srbinu, koji je i za prvih 500 mečeva u karijeri bio bolji od velike trojke. 

Nikola Jokić i saigrači iz Denver nagetsa posle trijumfa protiv Golden Stejta imaju kratku pauzu. Odmoriće se posle toga Nagetsi, ali ne baš i MVP lige, jer će u noći između nedelje i ponedeljka, 20. februara, Jokić biti starter na NBA Ol-star meču u Klivlendu.

A tamo stiže kao novi "20-10-5" rekorder, možda će Durentu i Džejmsu sada biti krivo što ga nisu birali među prvima u svoje ekipe. 

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)