ČETIRI KLJUČNE REČI: Panter otkrio kako ga je Željko Obradović ubedio da dođe u Partizan

Novosti online

09. 02. 2022. u 15:50

AMERIČKI košarkaš Kevin Panter sigurno je uz Zeka Ledeja najveće pojačanje koje je doveo Partizan ove sezone. On je za podkast "Krosover" govorio o karijeri, tačnije od odlaska u Grčku, pa sve do potpisa za crno-bele.

ЧЕТИРИ КЉУЧНЕ РЕЧИ: Пантер открио како га је Жељко Обрадовић убедио да дође у Партизан

FOTO: N. Skenderija

Prvi put je na evropske parkete kročio 2016. godine kada je stigao u Lavrio i dolazak u taj klub nije bio nimalo jednostavan.

- Nisam imao ni pasoš! Tim nam je dao 48 sati da potpišemo ugovor. Morao sam da apliciram i čekam dve i po nedelje, jer nemam pasoš. Morao sam da kažem svog agentu: "Nemam čak ni pasoš, tako da ne mogu da idem. Ne znam šta da ti kažem". Na kraju smo po ubrzanoj proceduri dobili pasoš, potpisali ugovor i tako je krenulo drugo poglavlje mog života - rekao je Panter na početku obraćanja.

Igrao je i u Belgiji, Poljskoj i Italiji, pre nego što je 2019. godine dobio priliku da debituje u Evroligi u dresu Olimpijakosa. Kada je Dejvid Blat napustio klupu atinskog velikana odlični bek šuter je pao u drugi plan i to mu je jako teško palo.

- Bio sam izbačen iz tima. Iz nekog razloga mi se minutaža smanjivala. Potpisali su još dva igrača, znate kako sve to ide. Treneri imaju različite vizije košarke. Izgubio sam se u tome, pokušavajući da shvatim kako bih mogao da igram više, pokušavao sam da shvatim ko sam. Opet počinješ da razmišljaš. Pričaju: "On nije igrač za Evroligu jer se ovo desilo". Bilo je teško.

Kevin Panter/Foto arhiva VN

To sve je iskoristio Dragan Šakota i doveo ga u Crvenu zvezdu, a Panter je igrao sjajno u crveno-belom dresu. Prosečno je postigao 15,9 poena uz procenat šuta od oko 50 odsto.

Sve te dobre igra u Beogradu su naterale Etorea Mesinu da ga dovede u Armani. U timu iz Milana bio je jedan od najboljih igrača.

- Bilo je stvarno ludo jer sam gledao pre neke od tih igrača. Oni su imali iskustva sa pritiskom, radili su to godinama. Ja se nisam susretao sa bilo čim sličnim, ali naporno sam radio svakog dana. Takav je moj mentalitet.

Nakon toga odlučio je da karijeru nastavi u Partizanu, a otkrio je da jedna rečenica Željka Obradovića bila dovoljna da se odluči za crno-bele.

Žocova jedna rečenica bila dovoljna da odabere Partizan

- Uvek mi je potrebno nešto da me motiviše. Bio sam motivisan prethodnih šest godina. Jedna od stvari koje sam pitao Obradovića jeste: "Kakav je plan? Gde nas vidiš (tim)?" Rekao mi je: "Vratiti se u Evroligu. Mi to sad baš pokušavamo da uradimo". To je bilo sve što sam hteo da čujem. Pošto znamo kakav je on trener, nije bilo potrebno više ništa da mi govori - zaključio je Panter.

Amerikanac ove sezone u Evrokupu prosečno beleži 17,6 poena, 3,1 skok i 1,9 asistenciju po utakmici. Najbolji meč je odigrao u prvoj rundi protiv Hamurga u Nemačkoj kada je brojao do 26.

Podsetimo, Partizan večeras od 20.30 dočekuje Andoru u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Bonus video: Beogradska arena poprima novi izgled pred Svetsko prvenstvo u atletici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)