U FLAŠU OD PET LITARA NE MOŽE DA STANE 30... Čović objasnio zašto Crvena zvezda nije dovela centra

Novosti online

03. 02. 2022. u 08:00

CRVENA zvezda igra dobro, na Jadranu su izabranici Dejana Radonjića bez premca, a u Evroligi da su imali više sreće i da su ih povrede zaobišle pričali bi sada o crveno-belima kao ozbiljnim kandidatima za TOP8.

У ФЛАШУ ОД ПЕТ ЛИТАРА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ 30... Човић објаснио зашто Црвена звезда није довела центра

FOTO: KK Crvena zvezda

O svemu tome je govorio prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović u Jutarnjem programu RTS-a, a ujedno je i najavio večerašnji meč protiv Monaka.

- Očekujemo da pobedimo. Na svakoj utakmici idemo na pobedu, pogotovo što Zvezda nije daleko na tabeli, mi smo trenutno 14. na tabeli, ali nismo daleko od osmog (tri pobede prim. aut.). To malo je obično mnogo... Ne možete u flašu od 5 litara da sipate 30 miliona litara. Pričam naravno o našem budžetu koji je manji od drugih. Na primer, sa Olimpijakosom smo uspeli, ali sa nekim drugima nismo - rekao je Nebojša Čović.

Prvi čovek Crvene zvezde nema šta da zameri igračima, žali za izgubljenim mečevima na jednu loptu.

- Večeras je Monako, ništa se neće desiti i ako izgubimo, sutra će sijati sunce ili padati kiša. Znam da mnogi komentarišu da ako je Čoviću cilj samo osvajanje ABA lige - da to nije to. Svi koji to kažu, moraju da znaju da mi imamo ograničena finansijska sredstva. Kad bi bilo drugačije... Da to bude 10-15 miliona evra i da to nije po sistemu 'puštaj kišu'. Imaš ili nemaš. Mi imamo savršenu organizaciju, ali možda smo pogrešni ljudi - kazao je Čović i objasnio da bi sa više novca sigurno mogli da naprave više od ovoga.

KK Crvena zvezda

 

Čović je otkrio i zašto nije stigao centar među crveno-bele, pa se produžio ugovor sa Cirbesom.

- Nije tačno da centar u Zvezdu nije došao jer nismo imali pare, nego ga nije izabrao stručni štab jer je bio mali izbor na tržištu - kazao je Čović i potom dodao da od ekipe očekuje da osvoji sve tri titule na regionalnoj i domaćoj sceni, dok za Evroligu važi pravilo dokle stignemo.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)