RODOLJUBLJE JAČE OD SPORTSKOG MOTIVA: Maljkovićeva nikada emotivnija, citirala Dučića (FOTO/VIDEO)

Novosti online

28. 01. 2022. u 14:05

SELEKTORKA Srbije Marina Maljković će nakon dosta spekulacija, sada i zvanično, nastaviti svoju odiseju na klupi košarkašica Srbije.

РОДОЉУБЉЕ ЈАЧЕ ОД СПОРТСКОГ МОТИВА: Маљковићева никада емотивнија, цитирала Дучића (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Ona je danas na zvaničnoj konferenciji za medije u društvu predsednika košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića govorila o parafu na novi ugovor.

- Nemojte mi zameriti, hvala svima vama. U ime ženske košarkaške reprezentacije. Znate da sam ja uvek direktna, ali mi nemojte zameriti, iskreno sam preumorna, pa ću pročitati neke stvari. Nisam želela da zaboravim nešto važno. Dug je put od Tokija do Beograda, pa sam imala vremena da pišem - počela je Maljkovićeva svoje izlaganje, te potom nastavila:

- Sportski motiv mora da postoji, ali on nije bio presudan u mojoj odluci da ostanem na poziciji selektora Srbije. Kao neko ko je obišao sva mora i okeane, dobro znam tradiciju koja obavezuje kapetana da poslednji napusti brod u slučaju nekog problema.

FOTO: M. Vukadinović

Reč patriotizam je toliko istrošena da ne želim da je koristim. Naša lepa stara reč, koju koristi jedan od mojih omiljenih pisaca jeste - rodoljublje. Ona meni nekako lepše zvuči. Smena generacija teška je u zemljama sa mnogo bogatijim biološkim rezervoarom nego što je to naš.

Dvanaest francuskih reprezentativki daje nacija od 75 miliona, o Rusiji, Kini i Americi da i ne govorimo. Sve te ekipe su naši direktni protivnici u borbi za medalju. Setimo se za trenutak Vidovdana 2015.

Od prvog do drugog evropskog zlata naše reprezentacije prošlo je šest godina. Uporedite ta dva tima, koliko je personalnih izmena, koliko novih imena... Velike reprezentacije drže istu grupu ljudi mnogo duže, mnogo je takvih primera u istoriji srpske i svetske košarke, rekla je u emotivnom obraćanju javnosti Marina Maljković.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ISTORIJA SE PIŠE U „GRADU SVETLOSTI“ Evo kakve su šanse da Novak Đoković odbrani titulu na Rolan Garosu!