GUDURIĆ "CEPAO" MREŽICU: Obradovićev Monako krenuo da pobeđuje!

Novosti online

20. 01. 2022. u 21:44

KOŠARKAŠI Fenerbahčea slavili su protiv Žalgirisa rezultatom 73:67 u okviru 22. kola Evrolige.

ГУДУРИЋ ЦЕПАО МРЕЖИЦУ: Обрадовићев Монако кренуо да побеђује!

FOTO: Evroliga

Vrlo neefikasno prvopoluvreme i svega 54 poena pred očima istanbulske publike moglo je da znači pravu rovovsku borbu i u nastavku. Tako nešto je i bio slučaj, a praktično se može reći da je Marko Gudurić imao krucijalnu ulogu u pobedi Fenera.

Osim što je postigao odličnih 19 poena i odigrao meč sezone, Gudurić je sjajnom trojkom, nakon pogotka Ulanovasa kada je slabijom odbranom pomogao Litvancu da pogodi za tri, uspeo da stavi teg na Fenerov tas i postavi 69:67. Imao je i pet asistencija što mu je donelo valorizaciju od 27.

Igrači Monaka došli su do desete pobede u Evroligi, a četvrte vezane trijumfom na gostovanju Zenitu u Sankt Peterburgu. Kneževi su slavili u 22. kolu rezultatom 86:77.

Ekipa Saše Obradovića vodila je praktično od prvog do poslednjem momenta meča. Zenit je tek u tri navrata tokom prvog poluvremena uspeo da dođe do izjednačenja i samo je jednom poveo poenom razlike.

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Najbolji u pobedničkom timu bili su Majk Džejms sa 21 poenom, Dvejn Bekon sa poenom manje te Donatas Motijeunas sa 16 poena i osam skokova.

Danilo Anđušić postigao je devet poena uz tri skoka i dve asistencije.

U ekipi Zenita istakli su seDžordan Miki sa 18, Dmitri Kalugin i Mindaugas Kuzminskas sa po 12 i Sergej Karasev sa deset poena.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)