BOGDAN BOGDANOVIĆ NA UDARU: Klub ga se odriče, kraj "NBA sna" na pomolu?!

Novosti online

20. 01. 2022. u 15:43

BOGDAN Bogdanović se, izgleda, nalazi na prekretnici.

БОГДАН БОГДАНОВИЋ НА УДАРУ: Клуб га се одриче, крај НБА сна на помолу?!

FOTO: AP/Tanjug

U NBA ligi još tri nedelje klubovi mogu da "trguju" jedni s drugima, monete su aktivni košarkaši i prava na pikove budućih draftova (ponekad sve to ide i uz doplatu u gotovini), a jedan slučaj o kome se priča u Sjedinjenim Američkim Državama bi i te kako mogao da interesuje ljubitelje košarke u Srbiji.

Redakcija "Novosti" vam prenosi njegove najznačajnije detalje, a otkriva ih novinar "Atletika" Kirs Kiršner, jedan od najboljih poznavalaca Atlanta Houksa u američkim medijima.

Naime, prema njegovoj tvrdnji, moguće je da Bogdan Bogdanović napusti ovaj klub upravo do kraja aktuelnog prelaznog roka, koji traje do 10. februara.

Evo i kako je on o tome izvestio:

Podsetivši najpre da su Houksi prošle sedmice "trejdovali" Kema Rediša, Solomona Hila i drugog pika na draftu 2025. godine u zamenu za Njujorkov "zaštićeni, Top-18" pik prve runde drafta, pomenuti novinar je istakao da Atlanta uopšte ne namerava da tu zastane na rekonstrukciji.


Po njegovim saznanjima, najbliži odlasku ove zime je italijanski as Danilo Galinari, a tik uz njega pominje i srpskog reprezentativca. I to na sledeći način:

Bogdan Bogdanović 

(ugovor još dve godine, preostalo da se isplati 36 miliona, od čega je "igračeva opcija" 18 miliona dolara u sezoni 2023/2024)


Jedan od najvećih razloga što su Houksi bili među najboljim timovima drugog dela prošle sezone je što je Bogdan Bogdnaović igroa na Ol-star nivou, imajući u vidu da se pretvorio u jednog od najbolji trojkaša lige. Ali, sada šutira najgorih-u-karijeri 35% sa distance, a odbrana mu se raspala u odnosu na prošli šampionat. Čitave sezone deluje kao da kasni za korak (u odnosu na rivale) a sada se nalazi na listi povređenih zbog problema sa kolenom, istim onim u kome se desila fraktura početkom prošle sezone i istim onim koje ga je mučilo i između dva prvenstva. 


Houksi bi trebalo da imaju razloga za zabrinutost, jer je čitave sezone jasno da ne liči na 'broja 2', iza Trea Janga, u ovoj ekipi, kao što je to bio slučaj prošle godine u pohodu ka finalu Istočne konferencije. Uopšte ne treba da predstavlja šok ako Bogdanović bude uključen u bilo koji 'dil' koji Houksi obave (do kraja ovog prelaznog roka)", piše Kirs Kiršner.


Bogdan Bogdanović, koji je ove sezone imao problem sa povredom kolena, potom je bio u tzv. Kovid-protokolu, a sada iznova ne igra iz pomenutih zdravstenih razloga vezanih za nogu, u Atlanti je do ovog trenutka prosečno postizao 12poena po meču, uz 3,8 skokova i 2,6 asistencija.


Košgeterski je ispod prošlogodišnjeg proseka, najboljeg otkako je stigao u NBA ligu, kada je postizao 16,4 poena po utakmici, ali i šutirao preciznije (minule sezone 47,3% iz igre, ove 41,2%, a naročito je bio bolji kada se o trojkama radi - 43,8% naspram 35,4% u ovom šampionatu).

Povrede i duga odsustva su, vidi se, uzele danak, ali nema sumnje da je naš sjajni reprezentativac rešen da igra na vrhunskom nivou kakav se u NBA i očekuje. U Sakramentu je igrao u timu za kog je plej-of bio "sanak pusti", što se potpuno kosilo sa Bogdanovim poimanjem košarke, u kojoj se stalno grabi napred, ka pobedama, doigravanjima i titulama, a taman kada je stigao u Houkse koji imaju i takve ambicije, i tim za takva dela, desila se serija pehova.

Odustane li klub od njega, što nije nemoguće, teško da će i sam Bogdan odustati od svojih snova. Možda u nekom novom NBA klubu, ali, gde god nastavljao karijeru - za njega je najvažnije da problem sa kolenom postane samo ružna prošlosti. Pitanje je samo da li će njegov aktuelni (ili novi) NBA klub, imati strpljenja koliko i srpski košgeter. Ako se te dve stvari poklope, onda "nema zime", ni za Bogdanovića, ni za ekipu u kojoj je. U kojoj god da bude posle ovog prelaznog roka.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest