BJELICA OSVETNIK! Srbin bolji i od Karija protiv bivšeg tima (VIDEO)

Novosti online

04. 01. 2022. u 08:32

KOŠARKAŠI Golden Stejta savladali su Majami na svom terenu 115:108, a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džordan Pul sa 32 poena, Endrju Vigens je dodao 22 koša, dok je Stef Kari imao ''mirno" veče i ubacio je samo devet poena uz 10 asistencija.

БЈЕЛИЦА ОСВЕТНИК! Србин бољи и од Карија против бившег тима (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Nemanja Bjelica za 11 minuta igre ubacio je 10 poena i uhvatio tri lopte. U ekipi Hita Džimi Batler je bio najbolji sa 22 koša i pet skokova.

Košarkaši Portlanda pobedili su Atlantu sa 136:131 i prekinuli niz od četiri poraza. Anferni Simons predvodio je pobednički tim sa 43 poena i sedam asistencija, a Norman Pauel dodao je 26 poena, uz šest skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte. Jusuf Nurkić u pobedi je učestovovao sa 21 poenom, 12 skokova i pet asistencija.

U ekipi Atlante najbolji je bio Trej Jang sa 56 poena, 14 asistencija i četiri skoka. On je iz igre šutirao 17/26, za tri poena 7/12, a ubacio je i svih 15 slobodnih bacanja. Jang je postao prvi igrač sa više od 50 poena i 14 asistencija u utakmici, otkako je to pošlo za rukom Džejmsu Hardenu 31. decembra 2016. godine kada je igrao za Hjuston.

Trener Nejt Mekmilan nije predvodio Atlantu zbog korona virusa, u ekipu su se vratila šestorica igrača, ali petorica su i dalje odsutna zbog infekcije, među kojima i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović. U jednom trenutku tokom sezone Atlanta je bila bez 12 igrača.

Košarkaši Memfisa pobedili su Bruklin sa 118:104 i zabeležili petu uzastopnu pobedu. Petorica igrača pobedničke ekipe postigla su dvocifreni broj poena, a predvodio ih je Dža Morant sa 36 poena, osam asistencija i šest skokova.

Dezmond Bejn dodao je 29 poena, Brendon Klark 16 poena uz sedam skokova, a Džeret Kalver i Tajs Džons po 12.

Najefikasniji u timu iz Bruklina bio je Kevin Durent sa 26 poena, Džejms Harden postigao je 19 poena uz osam asistencija, a Niks Klakston 11 poena. Blejk Grifin i Brus Braun dodali su po 10 poena za Netse, koji su pretrpeli treći uzastopni poraz.

Trener Bruklina Stiv Neš rekao je da se klub nada da bi Kajri Irvin mogao da igra prvu utakmicu ove sezone protiv Indijane, ali da još nije doneta konačna odluka. Irving ne želi da se vakciniše protiv korona virusa, zbog čega prema pravilima države Njujork ne može da igra utakmice na domaćem terenu.

Netsi su odbili predlog da Irving igra samo na gostovanjima, ali sada razmatraju tu odluku zbog velikog broja zaraženih igrača u svojoj ekipi.

- Odlučujući faktor pri odlučivanju biće to kako se Irving oseća i da li je bezbedno da se on vrati - naveo je Neš.

Košarkaši Detroita pobedili su Milvoki sa 115:106 i prekinuli niz od šest pobeda aktuelnog šampiona lige. Sadik Bej predvodio je ekipu do pobede sa 34 poena i osam skokova, Džoš Džekson postigao je 24 poena, a Kejd Kaningem dodao je 19 poena i sedam asistencija.

Uoči utakmice Detroit je imao najslabiji učinak u ligi, a sada je sa sedam pobeda i 28 poraza pretposlednji, ispred Orlanda.

U ekipi iz Milvokija Janis Adetokunbo bio je najefikasniji sa 31 poenom, 10 skokova i sedam asistencija, a Džru Holidej meč je završio sa 29 poena, pet skokova i pet asistencija.

U ostalim utakmicama Filadelfija je uz tripl-dabl Džoela Embida od 31 poena, 15 skokova i 10 asistencija pobedila Hjuston sa 133:113, a Vašington je bio bolji od Šarlota sa 124:121.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za Kraljevsku krunu (VIDEO)