KOŠARKAŠKA BOMBA ZA NOVU GODINU: Sjajni Srbin stiže u Los Anđeles Lejkerse?

D. N.

31. 12. 2021. u 15:19 >> 07:27

NOVOGODIŠNjI praznici su tu, ali košarka ne miruje.

КОШАРКАШКА БОМБА ЗА НОВУ ГОДИНУ: Сјајни Србин стиже у Лос Анђелес Лејкерсе?

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

NBA liga, svakako.


A u njoj se spominje i jedan spektakularan transfer, koji bi i te kako mogao da interesuje ljubitelje košarke u Srbiji.


Redakcija "Novosti" vam prenosi njegove najznačajnije detalje, a otkriva ih novinar "Atletika" Džon Holindžer, jedan od najboljih poznavalaca najjače lige na svetu u američkim medijima.


Naime, prema njegovoj tvrdnji, moguće je da Bogdan Bogdanović pređe u Los Anđeles Lejkerse, a evo i kako je on o tome izvestio:

Bogdan Bogdanović / Foto: AP


Govoreći o tome da "jezerdžije" imaju prilično "skockan" tim, ali da bi im jedno pojačanje dobro došlo, priča je najpre počela o tome koga bi gigant uopšte mogao da ponudi tokom zimskog prelaznog roka.


Holindžer u prvi plan ističe Tejlena Horton-Takera i ta njegova analiza ide ovako:


"Lejkersi ne mogu da ponude za trejd nekog pika prve runde sve do 2027. godine, a čak i da to nije slučaj, morali bi da za eventualno pojačanje nađu igrača koji bi, po plati, bio odgovarajući. Horton-Taker prima 9,5 miliona dolara godiše i to je, za pomenuti klub, 'srednja klasa', ali ako bi se tome dodao i pik prve runde iz 2027, kao i Kendrik Nan čija je plata pet miliona, onda bi Lejkersi mogli da dođu do nekoliko interesantnih scenarija kako bi doveli eventualno novog startera, koji bi bio plaćen od 15 do 20 miliona dolara na godišnjem nivou.


Naravno da bi ih zanimali bekovi kao što su Portlandov Norman Pauel, Derik Vajt iz San Antonija ili Bostonov Markus Smart, ali bi ipak morali da usmere pogled nešto niže na toj (platežnoj) lestvici.


Evo jedne teme za takvo razmišljanje: Da li bi se Atlanta Houksi, posle osam uzastopnih poraza kod kuće, usudili da pomisle da Bogdan Bogdanović bude deo jednog takvog dogovora? On se muči ove sezone, a sledeće bi trebalo da zaradi 18 miliona, i to baš kada će njegov aktuelni klub da uleti u zonu plaćanja visokog poreza, ako zadrži sadašnji sastav ekipe. Pritom, Atlanti baš i ne nedostaju mladi krilni igrači (svi su trenutno povređeni, ali opet). 


I, zato se postavlja pitanje - da li bi budući pik prve runde koji je u rukama Lejkersa biti dovoljan da ubedi Atlantu da se 'resetuje' dovođenjem 21-godišnjeg Horton-Takera i Nana? Uprkos svojim mukama, Bogi bi bio gotovo savršena dopuna kao jedan 'off-ball' snajper u Los Anđelesu, a pritom bi to predstavljao na mnogo višem nivou nego igrači poput Elingtona i Monka koji u Lejkersima trenutno imaju tu ulogu", piše pomenuti američki novinar.


Bogdan Bogdanović, koji je ove sezone imao problem sa povredom kolena, a trenutno je u tzv. Kovid-protokolu pa iznova ne igra, u Atlanti je prosečno postizao 11,7 poena po meču, uz 3,6 skokova i 2,5 asistencija.

Košgeterski je ispod prošlogodišnjeg proseka, najboljeg otkako je stigao u NBA ligu, kada je postizao 16,4 poena po utakmici, ali i šutirao preciznije (minule sezone 47,3% iz igre, ove 41,3%, a naročito je bio bolji kada se o trojkama radi - 43,8% naspram 36,2% u ovom šampionatu). Povrede i duga odsustva su, vidi se, uzele danak, ali nema sumnje da je naš sjajni reprezentativac kadar da igra na vrhunskom nivou kakav se u Lejkersima i očekuje, pa bi eventualni transfer ovog tipa bio samo novi iskorak u njegovoj bogatoj karijeri.

Lejkersi počeli "reformu"

Kako je u poslednjim satima 2021. godine objavio Šams Čaranija, jedan od najbolje upoznatih američkih novinara u NBA zbivanja, Lejkersi su rešili da pošalju plejmejkera Rejdžona Ronda u Klivlend. Oni nije obelodanio šta je klub iz Los Anđelesa dobio zauzvrat, ali potez Kavalirsa ne čudi imajući u vidu da je u sedmici na izmaku tešku povredu doživeo sjajni organizator igre Klivlenda, Riki Rubio.

Nedugo posle Čaranije, oglasio se njegov "večiti rival" u trci za najvažnijim NBA vestima, Adrijan Vojnarovski, koji je na Tviteru objavio da će Lejkersi dobiti od Kavalirsa Denzela Valentajna, a nedugo zatim mu uručiti otkaz i tako ostaviti jedno slobodno mesto u svom sastavu.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024