SRBIN RAZBIO HRVATA ZA ISTORIJU: Nikola Jokić je uradio nešto što niko u ovom veku nije (VIDEO)

Novosti online

27. 12. 2021. u 06:38

SRPSKI as Nikola Jokić i ove sezone igra na MVP nivou. Denver je u Stejpls centru (sada se zove Kripto arena) pobedio oslabljene Kliperse sa 103:100.

СРБИН РАЗБИО ХРВАТА ЗА ИСТОРИЈУ: Никола Јокић је урадио нешто што нико у овом веку није (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Srbin je pružio još jednu veličanstvenu partiju o kojoj će se pričati. Naime, Jokić je na parketu proveo više od 37 minuta i za to vreme postigao 26 poena (9/24 iz igre, 1/3 trojke, 7/7 slobodna bacanja), uhvatio čak 22 skoka, zabeležio pet asistencija, uz četiri izgubljene lopte i po dve ukradene i blokade.

Uz to Nikola je rešio meč kada je ubacio poslednja dva slobodna bacanja, 12 sekundi pre kraja susreta, kojim je doneo važnu pobedu ekipi Majka Melouna.

I ne samo to, u "Gradu anđela" učinio je nešto što niko od igrača u NBA ligi nije u ovom veku.

Postao je prvi košarkaš od Čarlsa Barklija i 1998. godine koji je u dve uzastopne utakmice beležio najmanje 20 poena, 20 skokova i pet asistencija.

Prethodno je u porazu od Šarlota duel završio sa 29 poena, 21 uhvaćenom loptom i takođe pet uspešnih dodavanja.

Neverovatan rekord srpskog superstara

Jokiću su najviše pomagali Barton sa 17, odnosno Rid sa 15 poena.

Na drugoj strani, u odsustvu Pola Džordža i Kavaja Lenarda, Bledso i Boston su ubacili po 18 poena, dok je Hrvat Ivica Zubac kompletirao dabl-dabl sa 17 poena i 11 skokova, ali slaba uteha jer nije mogao da sačuva Srbina.

Ekipa iz Kolorada sada drži šestu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 16-16, dok su Klipersi mesto iznad sa jednim trijumfom više.

Košarkaši Oklahome su na svom terenu pobedili Nju Orleans sa 117:112.

Šej Gildžes Aleksander sa 31 poenom predvodio Oklahomu, Eron Vigins je dodao 24, dok je srpski košrkaš Aleksej Pokuševski za osam minuta na terenu upisao dva poena i po jedan skok i asistenciju. U timu Nju Orleansa najefikasniji je bio Džoš Hart sa 29 poena i deset skokova.

Košarkaši Filadelfije slavili su u gostima protiv Vašingtona sa 117:96, predvođeni Džoelom Embidom koji je ubacio 36 poena uz 13 skokova.

Embida je najbolje pratio Tobijas Heris sa 23 poena, dok je u redovima Vašingtona najefikasniji bio Spenser Dinvidi sa 17 poena.

Oba tima sada imaju skor 17/16.

Kevin Lav i Darijus Grenland su postigli po 22 poena, a Klivlend je izjednačio rekord franšize sa 46 poena u trećoj četvrtini kako bi pobedio Toronto na svom terenu sa 144:99.

Lauri Markanen je dodao 20 poena za pobednički tim koji je u poslednjoj deonici imao i 47 poena prednosti.

U ekipi Toronta najbolji je bio Juta Vatanabe sa 26 poena i 13 skokova.

Majami je pobedio Orlando sa 93:83, uz dabl-dabl Džimija Batlera od 17 poena i 11 skokova, a isti broj poena ubacio je i Kejleb Martin. Na drugoj strani, Geri Heris je ubacio 20 poena.

Košarkaši Čikaga su slavili protiv Indijane sa 113:105 za svoju treću pobedu u nizu. Zek Lavin je postigao 32 poena, Demar Derozan je dodao 24, dok je Nikola Vučević upisao 16 poena i 15 skokova.

Memfis je drugi put u deset dana pobedio Sakramento, ovog puta sa 127:102. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dezmond Bejn sa 28 poena, dok je Dža Morant dodao 18, uz devet asistencija i sedam skokova i tako pomogao svom timu da prekine niz od tri poraza.

Košarkaši San Antonija su bili bolji od Detroita sa 144:109 za treću pobedu u nizu, a četvrtu u poslednjih pet utakmica. Najbolji u pobedničkom timu bio je Keldon Džonson sa 27 poena.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna