NAJGORI PRVI PIK U ISTORIJI NBA DRAFTA OPET DOBIO OTKAZ: Nastavlja se agonija Entonija Beneta (VIDEO)

Novosti online

25. 12. 2021. u 16:13

TAČNO godinu pre nego što je Golden stejt pravo prvog izbora iskoristio da draftuje Endrua Viginsa, što je ovaj kasnije opravdao naslovom najboljeg rukija sezone, Entoni Benet postao je prvi Kanađanin ovenčan slavom prvog pika NBA drafta.

НАЈГОРИ ПРВИ ПИК У ИСТОРИЈИ НБА ДРАФТА ОПЕТ ДОБИО ОТКАЗ: Наставља се агонија Ентонија Бенета (ВИДЕО)

EPA/EFE

Bilo je to 2013. godine, a Benet je od tada uspeo da zabeleži samo 151 nastup u najjačoj ligi sveta, uz prosečnih 12 minuta po meču. To ga, nesumnjivo, čini najgorim prvim pikom u istoriji NBA. ali, ne ide mu ni u Evropi, iako može da se pohvali Evroligom sa Fenerom 2017....

Ovih dana dobio je otkaz u Hapoelu iz Jerusalema. izraelci su, s pravom, očekivali od prvog pika sa drafta, mnogo više od sedam poena po meču.

Tako je Hapoel stao u red brojnih klubova koji su zažalili što su angažovali ovog 28-godišnjeg krilnog centra. Posle Klivlenda koji ga je draftovao, odigrao je po jednu sezonu u Minesoti, Torontu i Bruklinu, mada je tih godina značajan deo vremena provodio i po ekipama razvojne G lige.

Došao je s koledža Nevada u Las Vegasu, gde su ga poredili sa slavnim Lerijem Džonsonom, prvim pikom na draftu 1991. i članom drugog (po mnogima i poslednjeg) Drim tima, onog sa FIBA Svetskog šampionata 1994. u Kanadi. 

U sezoni u kojoj je Fenerbahče osvojio titulu Evrolige, Benet je odigrao 10 mečeva u kojima je beležio 1,2 poena po meču. Iako je u januaru 2017. potpisao ugovor na dve godine, otpušten je u maju iste godine.

EPA/EFE

Sad je doživeo sličnu sudbinu u Hapoelu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!