NIKOLA KALINIĆ NASTAVIO DA POMERA GRANICE: "Znam da će biti teško, ali naš cilj je plej-of"

V. P.

18. 12. 2021. u 20:22

BARSELONA se nekako provukla kroz vatreni zvezdaški obruč dupke pune hale "Aleksandar Nikolić". Tri dana kasnije, u još jednom izvrsno režiranom akcionom spektaklu, nije bilo srećnog završetka za minhenski Bajern.

НИКОЛА КАЛИНИЋ НАСТАВИО ДА ПОМЕРА ГРАНИЦЕ: Знам да ће бити тешко, али наш циљ је плеј-оф

FOTO: Evroliga

Crveno-beli su preboleli Katalonce, proglasili opštu mobilizaciju pred duel sa Bavarcima i ostvarili sedmu pobedu u dosadašnjih 16 evroligaških utakmica (81:78).

- Bili smo blizu trijumfa protiv Barselone, ali nismo bili dovoljno gladni i možda nismo dovoljno verovali u sebe - napravio je poređenje ove dve bespoštedne bitke pobeda hronično gladni Nikola Kalinić, koji je učinkom od 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije parirao vođi Bajerna i svom reprezentativnom parnjaku Vladimiru Lučiću (21 poen).

Drastična je razlika u poređenju jedne statističke kategorije ovonedeljnih evroligaških izazova. Zvezda je protiv Barse pogodila tri trojke iz 20 pokušaja, protiv Bajerna deset iz 18!

- Bitno je da svi igrači dobiju taj osećaj da mogu da pogode. Kada iz dobrog napada napravite odličnu poziciju, lepo je znati da možete da se oslonite na šut. Nadam se da ćemo moći u budućnosti, ali to nije primarna stvar u našoj igri. U ovom meču svakako je mnogo pomoglo - kaže crnogorski plejmejker Nikola Ivanović, koji se grohotom nasmejao na pitanje da li je trener Dejan Radonjić na poluvremenu bio besan zbog čak 11 ofanzivnih skokova Bajerna.

- Ne, ništa nam nije rekao. Normalno, bila je baš velika frka.

Iako je u samo jednom meču mogla da računa na sve prvotimce, Zvezda se posle 16 kola nalazi u petorci timova sa skorom 7-9 i pobedom manje od osmoplasiranog Efesa na donjoj granici plej-of zone.

- Najvažnije je da pokazujete napredak u svakoj utakmici i pokušate da se domognete plej-ofa, što je naš cilj ove sezone - podiže Kalinić lestvicu na (ne)dostižnu visinu.

- Znam da će to biti teško ostvariti, možda i nemoguće, ali borićemo se i, nadam se, ostvariti taj cilj. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri