AMERI NE MOGU DA SE NAČUDE: Nikola Jokić je savršenstvo bez mane

Novosti online

17. 12. 2021. u 12:19

NIKOLA Jokić ne igra, on briljira! Nekada to bude dovoljno za pobedu, a, nažalost, nekada i ne. Ne može se reći da Denver prati u stopu svog najboljeg igrača.

АМЕРИ НЕ МОГУ ДА СЕ НАЧУДЕ: Никола Јокић је савршенство без мане

Tanjug/AP

Povrede su pokosile Nagetse, ali i pored toga Srbin ih drži u plej-of zoni. Amerikanci su opčinjeni još uvek aktuelnim MVP NBA lige.

- Nikola Jokić je jedan od najtalentovanijih ofanzivnih centara u istoriji. Postiže poene ’iznutra’, koristeći piruete i ’cimanja’ protivnika. Ima neodbranjive šuteve i ubacuje skoro 40 odsto trojki. Ne postoji čovek koji više koristi mozak i kreativnost, ’manipuliše’ kretanje protivničkih defanzivaca - kaže se u "Ringer" podkastu.

I ne samo to, Nikola je postao i fenomenalan na obe strane terena. Nekada mu je defanziva bila lošija strana, ali sada je i to usavršio.

- Jokić je bog pasova, a odbrana mu je mnogo bolja nego kada je igrao u Srbiji. Nakon osvajanja MVP titule 2021, Nikola Jokić igra najbolju košarku u životu, ali i odbranu - kažu se u "Ringer" podkastu. On nije izgubio snagu i mnogo bolje brani pik en rol, fluidnije, baš kao što to radi kada polaže. Jokić je dobru igru u napadu preneo i na odbranu. On sada unapred zna šta će protivnik uraditi, ruke mu brže rade.

Ni tu Ameri nisu stali sa pohvalama...

- Jokić je oduvek imao vrhunsku koordinaciju, ali sada je u najboljoj kondiciji u životu. On je kombinuje sa iskustvom i znanjem. Sve to ga svrstava u najproduktivnije defanzivce Nagetsa. Jokić ima istu napadačku produktivnost kao što je imao u MVP sezoni, tako da ona izgleda još impresivnije, pošto na terenu nema Mareja i Portera. Jokić Nagetse održava u životu u napadu i u odbrani. Jokić je na putu da stekne ’all-time’ status - završava se u podkastu Ringer.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)