"DENVER JE PROKLET!" Jokić i Nagetsi ne mogu da veruju šta ih je upravo zadesilo

D. N.

01. 12. 2021. u 19:13

DENVER Nagetsi doživljavaju teške udarce iz dana u dan.

ДЕНВЕР ЈЕ ПРОКЛЕТ! Јокић и Нагетси не могу да верују шта их је управо задесило

FOTO: AP/Tanjug

Nikola Jokić se konačno oporavio zbog povrede ruke, usled koje nije igrao na četiri meča, ali glavobolju treneru Majklu Melounu pravi sve veći broj igrača na koje ne može da računa.

U ovom danu - doživljena su dva nova udarca.

Podsetimo, Džamal Marej je već nekoliko meseci odsutan zbog teške povrede ligamenata kolena, nedavno je to isto zadesilo drugog plejmejkera tima, Pi-Džej Dozijera, za kog je sezona završena, a izgleda da u ovom šampionatu Denver neće moći da računa na trećeg najplaćenijeg igrača ekipe, Majkla Portera juniora. I, ne samo to.

Od danas stručnom štabu nisu na raspolaganju dva organizatora igre, Ostin Rivers i Našon "Bouns" Hajlend.

Najpre su američki novinari koji prate NBA javili da je Rivers uveden u "kovid protokol" (pauza je oko deset do 15 dana), a onda je Majk Singer, koji radi za "Denver post", isto to javio za početnika Hajlenda, koji je počeo da oduševljava navijače Nagetsa i kome se predviđala velika mintuaža zbog odsustva pomenutih kolega. To je, uostalom, i zaslužio, jer je u prethodnom takmičarskom nastupu, u Majamiju, ostvario rekord karijere od 19 poena, uz neke zaista neverovatne trojke.

Bez Riversa i Hajlenda, za koje se ne zna da li su inficirani SARS-CoV-2 tipom koronavirusa, ili su bili u neposrednoj blizini zaražene osobe, Nagetsi ne samo da imaju svega četiri igrača za spoljne pozicije u ovom trenutku (Monte Moris, Vil Barton, Fakundo Kampaco i Markus Hauard), već ukupno imaju samo 11 košarkaša na raspolaganju. U pitanju su Jokić, Džef i Džamajkl Grin, Aron Gordon, Zik Nađi, Vlatko Čančar i Bol Bol. Zato i ne čude komentari na društvenim mrežama da je "neko prokleo klub" jer postaje već neverovatan broj pehova koji ga je zadesio u ovako kratkom periodu.

Skrhani povredama, Denver Nagetsi sa učinkom 10-10 zauzimaju tek deveto mesto u Zapadnoj konferenciji, a u Orlandu imaju drugu od sedam uzastopnih nastupa na gostujućim terenima. Taj meč igra se u četvrtak od jedan sat iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)