"MENE SU BATINE NAPRAVILE ČOVEKOM": Milica Dabović o nasilju nad sestrom Jelicom

Novosti online

30. 11. 2021. u 10:00

NEKADA uspešna košarkašica Milica Dabović bila je gost emisije ''Preživeli'' i tom prilikom otkrila kako je uopšte počela da se bavi košarkom, ali je otkrila i pojedinosti privatnog života, načina odrastanja i odnosa sa porodicom.

МЕНЕ СУ БАТИНЕ НАПРАВИЛЕ ЧОВЕКОМ: Милица Дабовић о насиљу над сестром Јелицом

Foto: Instagram/stefanovamama13

Naime, najstarija od tri sestre Dabović Jelica, takođe bivša košarkašica, pričala je u jednom trenutku kako ju je otac maltretirao i vršio nasilje nad njom, a da ni Ana ni Milica nisu reagovale, štaviše, okrenule su joj leđa.

- Iz detinjstva se sećam batina samo. To je moja tragedija. Otac me je vodio na kupanje uvek na jedno mesto gde je bilo dosta kamenja. Učio me je da plivam. Tada sam se raskrvarila, majka je kući primetila i vrisnula, a ja sam počela da plačem. Onda je otac uzeo plastični češalj i počeo da me tuče do krvi - ispričala je jednom prilikom Jelica.

Milica je gostujući u emisiji kod voditelja Milana Kalinića istakla da se ne slaže sa sestrom.

- Mi ne delimo isto mišljenje, zato što to su naši roditelji, ja ih volim najviše na svetu i kakvi god da su... Pogotovo mamu. Kako da o tom čoveku da kažem nešto loše, jer da njega nije bilo Ana i ja ne bismo postojale, ko zna šta bismo radile danas i čime bismo se bavile, ali nekako je to kod nas čudno, jako čudna porodica. Ja mami i tati kažem hiljadu puta: "Bože, vi imate četiri probisveta i hvala Bogu vi ste nas i napravili i rodili i odgajali, ali nikada od nas niste napravili loše ljude i to je ono što ja volim i kod Ane i kod nas, nikad nismo mrzeli nikoga, šta god da se dešavalo uvek smo nekako gledali napred i držali smo jedni drugima leđa da bismo pričali jedni o drugima loše - rekla je Milica i dodala.

- Ona je to doživela na drugačiji način, ja sam doživela batine tako da su mene batine napravile čovekom, ja to pokušavam da naučim Stefana. Ne kao mene moja mama, ''ko tebe kamenom ti njega hlebom'', ne ko tebe kamenom ti uzmi stenu. Ako si previše dobar, svi će da te gaze. Previše ljudima verujem, dobra sam i naivna, a to mi se u životu osvetilo. Da nije tako, nikada ne bih došla u ovakvu situaciju, da prodajem svoje stvari da bih preživela. Tako da, Jelica ima svoju priču, istinu, za mene je moja mama najveći heroj - istakla je Milica na K1 televiziji.

Ujedno je nekada i kapiten reprezentacije Srbije Milica Dabović postavila i status na Instagramu.

- Istina je da su me pogrešni izbori muškaraca skupo koštali u životu ali trudim se da se toga setim samo kada mi postave pitanje! Roditeljima sam ZAHVALNA oni jesu napravili od mene DOBROG čoveka i to pokazuju moji postupci a ja se trudim da to isto napravim o svog sina Stefana, za sve ostalo on će sam znati kako je najbolje u ovom surovom svetu mržnje! Važno je da ne bije žene i da ih ne vređa kao ovi današnji loši, bezdušni, iskompleksirani, lažljivi muškarci (čast izuzecima) - napisala je između ostalog na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)