JOKIĆ JE POSLAO ODLIČNU PORUKU: Legende NBA lige oduševljene potezom Srbina (VIDEO)

Novosti online

10. 11. 2021. u 08:55

TUČA Nikole Jokića i Markifa Morisa ne prestaje da bude tema u NBA, a sada su se svega dotakli Šakil O'Nil i Čarls Barkli.

ЈОКИЋ ЈЕ ПОСЛАО ОДЛИЧНУ ПОРУКУ: Легенде НБА лиге одушевљене потезом Србина (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

U najpopularnijem NBA večernjem televizijskom šou-programu legende NBA lige stale su u odbranu Srbina.

Šek i Ser Čarls govorili su o nepisanim pravilima po kojima je Jokić postupio onako kako treba.

- Sviđa mi se ovo. Koga ovde treba suspendovati? Ako suspenduju jednog, moraju i drugog, ne smeju samo Jokića - rekao je Barkli.

- Zaslužuju po jednu utakmicu suspenzije, samo zbog pravila lige, ali sviđa mi se to što je Jokić uradio - rekao je O'Nil.

NBA legende su potom saznale da je Jokić suspendovan jedan meč, a da je Moris novčano kažnjen.

- Ovo nije pravedno. Jokić neće dobiti platu za taj jedan meč. Igrač koji je započeo sve ovo je prošao lakše, obojica su morala biti suspendovana - izjavio je Barkli. 

Foto AP

 

"Dizel" je objasnio nepisano pravilo velikih igrača ovog sporta.

- Ovo je čin osvete. Ako me udarite, ne okrećite leđa i ne pravite se ludi, ja ću svakako zamahati rukama. Kada ste centar i neko od nižih igrača vas udari, malo ga dotaknete po leđima. Nemam problem sa ovim što je Jokić uradio, čak mi se i svidelo - dodao je Šek. 

Barkli je potpuno bio na strani srpskog igrača. 

- Kada me udariš, ne okreći leđa, jer bilo kako bilo, stajao ti naspram mene ili bio okrenut, odgovor sledi.

- Trener Spolstra je branio svog igrača, ali Moris je kriv. Slušam razne budale kako napadaju Jokića. LJudi moraju biti svesni: ako si me udario, bolje ne okreći leđa, jer ja dolazim po tebe svakako. Ne možeš udariti nekoga pa mu okrenuti leđa - strastveno je objašnjavao Barkli.

Legendarni visoki igrači ove lige nisu se složili sa nekadašnjim šuterom Hjustona Kenijem Smitom, koji je rekao da razume potez Jokića, ali da se nadao drugačijoj reakciji. 

- Ne, nikako, reagovao je kako treba, kako drugačije da zasluži poštovanje - složni su bili Šek i Čarls.

- Zbog toga ko je on, koju poziciju igra i protiv koga se incident desio, Jokić je poslao najglasniju poruku. Ona glasi: ako ste mi na putu, vi ćete biti udareni. Sad možemo da nastavimo utakmicu - dodao je Keni Smit. 

Tanjug/AP

 

Podsećanja radi, NBA liga je zbog incidenta vezanog za Jokića i Morisa srpskog igrača kaznila jednom utakmicom suspenzije, a američkog sa 50.000 dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)