"TREBA VIDETI LICE TOG ČOVEKA:" Nebojša Čović: Željko Obradović ima posebna osećanja za ime Vesna

Novosti online

07. 11. 2021. u 13:51

PREDSEDNIK Crvene zvezde, Nebojša Čović, govorio je o promenama u Evroligi, ali i o nastavku rada u redovima šampiona ABA lige.

ТРЕБА ВИДЕТИ ЛИЦЕ ТОГ ЧОВЕКА: Небојша Човић: Жељко Обрадовић има посебна осећања за име Весна

Foto: N. Paraušić

Đordi Bertomeu je smenjen sa funkcije prvog čoveka elitnog takmičenja. Priča se da bi na toj funkciji mogao da ga nasledi upravo Čović.

- Bertomeu je radio u FIBA, sarađivao je sa Borom Stankovićem, Rašom Šaperom, Rankom Žeravicom i Nebojšom Popovićem o uređenju današnje košarke. Potom je otišao u ULEB i formirao Evroligu što je bila dobra ideja. Klubovi su vlasnici, a Zvezda nažalost nije. Nažalost. On će funkciu obavaljati do kraja ove sezone. Nezadovoljstvo tinja sa pandemijom i sa finanisijskim problemima klubova. Ne mogu klubovi više da troše nego što zarađuju. To jeste i naš problem. I kod Zvezde, bez obzira na to što imamo mogućnosti pomoći od Grada i Republike. Druga slaba tačka, klubovi su po definiciji nezadovoljni suđenjem. Kadrovska selekcija sudija... Ako pođemo od nas, ko je od nas ikada imao ambiciju da bude sudija. Sećate se Panatinaikosa, Janakopulosa, pa i otvaranja priče o kaznama - pričao je Čović i nastavio:

- U kontaktu sam već 20 godina, sarađujem sa svim tim ljudma. Kontakti se jesu pojačali, ali moramo da postavimo stvari po redosledu. Prvo moramo da govorimo o Zvezdi, koja još nema rukovodstvo. Ja sam na funkciji vršioca dužnosti. Do kraja godine će se obaviti svi izbori. A nakon tog ćemo videti gde se u odnosu na tome nalazi Evroliga. Ako prihvatim funkciju predsednika Zvezde, onda neću u Evroligi. Ako ne prihvatim nijednu, onda to znači da nisam u zdravstvenom stanju da izdržim te pritiske i obaveze.

Otkrio je potom šta je u celoj priči prioriter.

- Prioriteti su zdravlje, Zvezda, pa Evroliga. Neki put ako ljudi ne procene dobro, iako je to primamljivo sa više aspekata, i finanijskog, to znači da nisu dobro odmerili i brzo završe. Petlovi koji kukuriču, prvi završe u supi. A ja to ne želim. Prošao sam puno funkcija.

Nebojša Čović/Foto: Tanjug/Milica Nikolić

U subotu na utakmici Paritzan - FMP sa tribina su se čuli ružni povici upućeni supruzi Nebojše Čovića, Vesni. Skandiranje sa tribina je prekinuo Željko Obradović.

- Juče je posledica prekjuče, a prekjuče je posledica unazad 10 godina. Svaki minut, svaki sat, svakih sedam dana, pa u krug, bave se diskreditacijom svega onoga što smo uradili. Prvo je urađen kukavički potez, Dalas Mur je to rekao, a ni ne zna o čemu se radi. On je priznao da je bio instruisan, jer je rekao 'kako su mu rekli to je mala Zvezda', a napravio je problem između tri kluba. Ko stoji iza toga, naravno – klub. To što je Željko uradio gestikulacijom je u redu. Gledao sam taj snimak i od spreda i od pozadi. Nekad je važno videti i lice tog čoveka. Znam da Željko ima posebna osećanja za ime Vesna - istakao je Čović i dodao:

- Nisam bio na utakmici, bio sam u Petrovaradinu na utakmici ŽKK Zvezda. Ali su objavili njihovi mediji da sam ja bio na utakmici. To nije bilo tačno i zvao sam da se to demantuje, što nije učinjeno. Ovo je bila smišljena provokacija pred večiti derbi sledeće nedelje između Zvezde i Partizana. Radi se o iskompleksiranoj i bolesnoj budali, ali neću reći ime ko to radi i ko to smišlja. Mi smo partneri u regionalnoj ABA ligi, ali ako partner partnera vređa, onda to nije dobro. I Zvezda ima navijače, znate. Mi smo pobegli od politike, a za druge klubove to ne može da se kaže.

Za kraj je govorio i o regionalnom takmičenju i da tu neke stvari treba da se srede.

- Jedan deo sudija iz Slovenije izdigao se iznad ABA lige. Ta liga je postala specifična po tome, a za to snosi odgovosnost Evroliga, da je jedinstvena da prvak ne ulazi u Evroligu, već putem vajld-karda. Učesnici plej-ofa, Igokea i Mornar iz Bara, ne igraju u Evrokupu, a sedmi tim ABA lige može. Rukovodstvo lige je napravilo to i izgubili smo ugovor. Napravljeno je to na relaciji Zvezda-Budućnost. Nama su spremali doček za Novu godinu, a Veljović nam je navodno garantovao bezbednost, pa nismo otišli - zaključio je Čović.

Podsetimo, Crvena zvezda danas od 18.45 gostuje u Zadru istoimenoj ekipi.

BONUS VIDEO: Koreografija navijača Zvezde pred meč sa Midtjilandom

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)