ZVEZDI NESLAVNI REKORD: Crveno-beli na začelju po bitnim parametrima u Evroligi!

V. P.

30. 10. 2021. u 10:42

KADA je letos sklapan crveno-beli igrački mozaik, česte su bile opservacije da bi taj sastav mogao da se susretne sa problemom nedostatka poena u rukama. Mesec dana od početka sezone, obistinile su se prognoze sumnjičavih Zvezdinih navijača.

ЗВЕЗДИ НЕСЛАВНИ РЕКОРД: Црвено-бели на зачељу по битним параметрима у Евролиги!

Ostin Holins (Crvena zvezda) / Foto Evroliga

Njihov tim drži fenjer u evroligaškoj konkurenciji u statističkoj kategoriji efikasnosti sa prosekom od 66,86 poena u dosadašnjih sedam utakmica. U poslednje tri - 63 protiv Albe, 62 u Monaku i 62 na gostovanju u Milanu, gde je očekivano prekinuta pobednička tradicija u duelima sa Armanijem u italijanskoj prestonici mode (79:62). Za nijansu efikasniji od Zvezde su Žalgiris (67,33), Zenit (68,67) i Uniks (69,00).

Gledanje napada srpskog i jadranskog šampiona postaje okidač za nervozu, u velikoj meri i zbog mizerne realizacije u jednom od najvažnijih segmenata moderne košarke. Crveno-beli su na poslednjem mestu u Evroligi i po procentu pogođenih trojki. Od 153 šuta samo 38 su pogodila metu, prosečno očajna 24,84 odsto! Najbliža je Baskonija sa 27,89, ostatak evroligaškog društva nišani sa više od 30 odsto preciznosti.

Zvezdino kamenovanje protivničkih obruča sa distance veće od 6,75 eskaliralo je upravo završene "duple nedelje" u elitnom takmičenju. U Monaku tri uspešna pokušaja od 21, u Milanu četiri od 21, što je prosečno 16,6 odsto. U slengu - ni bunar ne mogu da pogode.

BEK ŠUTER BEZ ŠUTA

OSTIN Holins se "nacrtao" Zvezdinim navijačima kao glavna meta posle meča u Milanu, u kojem je pogodio jednu trojku iz sedam pokušaja. U dosadašnjem toku Evrolige 7/29 i 5/18 u šutu za dva poena.

Amerikanac se zapravo savršeno uklapa u procente trojkaške realizacije crveno-belih, ali radi se o igraču kojem je poentiranje prva naznaka u opisu posla. Zasada, Holins nosi etiketu beka šutera bez šuta.

U jednom statističkom parametru su prvi u Evroligi, po broju izgubljenih lopti. Ukupno 102 u sedam mečeva, u proseku 14,57. Druga je Barselona sa 14 po utakmici, ali je tim Šarunasa Jasikevičijusa najefikasniji sa prosekom od 81,14 poena.

Nije teško izvesti zaključak šta je potrebno Zvezdi da bi ostavila bolji utisak nego prethodne sezone. Kvalitetna odbrana nije dovoljna, posebno što u surovom ritmu utakmica neminovno gubi na čvrstini.

BONUS VIDEO 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!