JOKIĆ I DENVER DVA RAZLIČITA SVETA: Kad igra Nikola pesma, bez Srbina jadi! Klivlend šokirao Kolorado

Novosti online

26. 10. 2021. u 06:55

KOŠARKAŠI Denver nagetsa doživeli su prvi poraz u novoj sezoni uprkos još jednoj neverovatnoj partiji Nikole Jokića.

ЈОКИЋ И ДЕНВЕР ДВА РАЗЛИЧИТА СВЕТА: Кад игра Никола песма, без Србина јади! Кливленд шокирао Колорадо

Foto: AP

Jokić je dominirao i nastavio da igra na nivou koji mu je doneo MVP priznanje u najjačoj ligi sveta, ali je Denver poražen na svom terenu od Klivlenda 99:87, jer ostali igrači nisu bili nimalo raspoloženi.

Srpski centar tokom čitavog meča sam je nosio ekipu iz Kolorada i za 35 minuta na parketu postigao 24 poena (9/15 iz igre, 1/4 trojke), imao čak 19 skokova i tri asistencije.

Jokić je zabeležio i tri ukradene lopte, ali i šest izgubljenih, što uz mali broj asistencija pokazuje da nije imao adekvatnu podršku saigrača tokom duela sa Kavalirsima.

Momak iz Sombora održavao je svoj tim u igri tokom tri i po četvrtine, "grumenje" je obično bilo u zaostatku dva do tri poseda, ali kada se i on umorio, gosti su brzo došli do velike prednosti i pobede.

Predvođeni Kevinom Lavom, Kavsi su sredinom poslednjeg perioda napravili seriju i stigli do maksimalnih +17, posle čega nije bilo povratka za Denver.

Lav je meč završio sa 22 poena i šest skokova, dok je izuzetan bio i Džeret Alen, koji je uz samo jedan promašaj iz igre imao strašan dabl-dabl (22 poena i 16 skokova).

Pedantni američki statističari izneli su jasnu računicu nakon prethodna dva meča Denvera, koja jasno ukazuje na to koliko igra Nagesta zavisi od Nikole Jokića. Sa popularnim Džokerom na terenu ekipa Majka Melouna je za 68 minuta protiv Finiksa i San Antonija imala +68, dok je za 24 minuta bez srpskog centra bila na -28.

Protiv Klivlenda opet ista priča. Sve dok je Jokić bio na terenu, Denver se držao u životu, konstantno disao za vrat rivalu, ali kada ga je Meloun, posle dabl-dabla ostvarenog već do poluvremena, izveo na zasluženi odmor, usledilo je rasulo. Ako žele bolji rezultat u Koloradu moraće pod hitno da pronađu igru i bez Srbina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna