BOGDANOVIĆ BOLJI OD DONČIĆA: Atlanta pregazila Dalas, maestralni Kari srušio Kliperse (VIDEO)

Č. V.

22. 10. 2021. u 07:45

KOŠARKAŠI Atlante ubedljivo su pobedili Dalas sa 113:87. Ovo je prvi trijumf Hoksa u novoj sezoni NBA lige.

БОГДАНОВИЋ БОЉИ ОД ДОНЧИЋА: Атланта прегазила Далас, маестрални Кари срушио Клиперсе (ВИДЕО)

Foto AP

Bogdan Bogdanović je tako bio bolji od Luke Dončića, prve zvezde Maveriksa, iako je slovenački igrač imao bolji poenterski učinak, ali nije se radovao pobedi.

Srpski košarkaš je na parketu proveo 26 minuta i ostvario učinak od 11 poena, tri skoka i dve asistencije. Odlično je šutirao na ovom meču - 4/8 iz igre, 3/5 za tri poena.

Dončić može da se pohvali da je na startu sezone uspeo da upiše dabl-dabl, 18 poena i 11 uhvaćenih lopti, a imao je i sedam asistencija.

Atlanta je pregazila rivala. Posebno je tim iz Džordžije bio odličan u odbrani. Rivalu je dozvolio svega 87 poena. Koliko su Hoksi bili dominantni pokazuje činjenica da su dobili sve četvrtine.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kameron Rediš sa 20 poena, Tre Jang je dodao 19 uz 14 asistencija. Kod Dalasa se posle Dončića najviše istakao Džejlen Brunson sa 17 poena. Boban Marjanović nije igrao.

Pobedu je ostvario i Golden Stejt za koji igra Nemanja Bjelica. "Ratnici" su bili bolji od LA Klipersa sa 115:113, a maestralanu utakmicu odigrao je Stef Kari.

Fantastični plejmejker Voriorsa je postigao 45 poena, na to je dodao i 10 skokova, uz šut za tri poena 8/13.

Kada je jedan od najboljih košarkaša sveta na svom nivou, a na startu sezone jeste, onda protivnicima nije do igre protiv tima Stiva Kera.

Nemanja Bjelica je na ovoj utakmici igrao 16 i po minuta i za to vreme je uspeo da ostvari učinak od šest poena i isto toliko uhvaćenih lopti.

Osim Karija, kod Golden Stejta se istakao Endrju Vigins sa 17 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Pol Džordž sa 29 poena i 11 skokova, te Erik Bledso koji je brojao do 22.

BONUS VIDEO: Bogdanović pokazao majstorstvo

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda