JOKIĆ I DENVER U PROBLEMU: Nagetsi skroz promenili stil, autsajderi im držali čas (VIDEO)

Novosti online

14. 10. 2021. u 08:14

NIKOLA Jokić i Denver Nagetsi su pred mnogo posla, a nova NBA sezona samo što nije počela.

ЈОКИЋ И ДЕНВЕР У ПРОБЛЕМУ: Нагетси скроз променили стил, аутсајдери им држали час (ВИДЕО)

Tanjug/AP

I četvrti put na pripremama klub našeg asa je doživeo poraz, sada od Oklahome sa 108:99. 

Iako je Jokić bio prilično zapažen - 22 poena (šut 8/11, od čega trojke 1/1), uz 12 skokova, pet asistencija, tri skoka i blokadu, s njim na terenu Denver je, zapravo, primio deset poena više nego što je dao rivalu.

Delimično je za to kriv razvoj utakmice, a delimično i novi stil igre koji pokušava da uvede trener ekipe iz Kolorada Majkl Meloun.

Naime, s jedne strane se desilo da je početni rafal Nagetsa (tri trojke u uvodna četiri minuta) naprasno nestao, pa je Oklahoma preuzela vođstvo, što na kraju ni povratak startne petorke Monte Moris - oporavljeni povratnik Vil Barton - Majkl Porter junior - Aron Gordon - Nikola Jokić nije uspeo da nadoknadi.

Ali, sa druge strane, činjenica da Denver uvodi neke važne novine u svoju igru uslovila je da odsustvo dalekometne realizacije, kao i veće trošenje Jokića zbog novih, dužih akcija za njega, dovedu do toga da Tanderi izdrže sve nalete favorita u ovom kontrolnom meču.

Denver, koji je prošle sezone šutirao 34 trojke po meču, sada teži da izvede bar 40 takvih šuteva po utakmici, a sve sa nadom da će ostati među deset najpreciznijih timova u NBA kada se o šutevima s distance radi. Ali, kada se trojke šutiraju 11/44 (rival je ubacio 13/34, odnosno 38,2 odsto takvih pokušaja), a kada Jokić, poput šutera, trči u pojedinim akcijama dvostruko više nego što je dosad činio...

... onda i ne čudi što, usled nedovoljne uigranosti za takav stil, dođu i porazi od "otpisanih" (u kojima se Aleksej Pokuševski odjednom našao u "nebranom grožđu", a ovoga puta šutirao 1/7 i meč završio sa dva poena, pet skokova, dve blokade (od kojih jedna nad sunarodnikom, MVP-om lige) i jednom asistencijom).

Naravno, Jokić je i dalje bio opasnost po rivale svojim dodavanjima...

... tu je i sve veća pažnja koja se posvećuje njegovoj dva-na-dva igri sa "MPJ"-om, od kog uprava kluba očekuje da zablista ove sezone, naročito u odusustvu teže povređenog Džamala Mareja...

... ali, zasada još uvek Nagetsi nisu uspeli nikog da pobede u ovoj predsezoni, što nije uopšte važno koliko trenerove reči "Napravili smo korak unazad. Nismo bili dobri ni u jednom segmentu igre".

Nikola Jokić je, podsetimo, zbog rođenja ćerke propustio i mini-pripreme Nagetsa u San Dijegu, propustio je i uvodni kontrolni meč Denvera, ali se priključio ekipi pred završnicu predsezone.

Jokić i ostatak ekipe Denvera već u petak, opet od dva sata po srednjeevropskom vremenu, protiv Oklahome i Alekseja Pokuševskog igraju poslednji kontrolni meč, a novu sezonu otvoriće 21. oktobra, u četvrtak od 4 sata. Tada će igrati na terenu Feniks Sansa koji su ih glatko eliminisali u prethodnom plej-ofu, u drugoj rundi nadmetanja u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri