VOLTERS IMA FORMULU ZA MAKABI: Crveno-beli košarkaši večeras (20.05) gostuju opasnim Izraelcima u drugom kolu Evrolige

Novosti online

07. 10. 2021. u 09:30

PUT Tel Aviva, na drugo kolo evroligaškog takmičenja, košarkaši Crvene zvezde otišli su sa nešto manjim, ali ne zanemarljivim zdravstvenim problemima, zbog kojih bi eventualni današnji brejk protiv ekipe Makabija bio slasna premija (20.05).

ВОЛТЕРС ИМА ФОРМУЛУ ЗА МАКАБИ: Црвено-бели кошаркаши вечерас (20.05) гостују опасним Израелцима у другом колу Евролиге

FOTO: N. Paraušić

Neki ozbiljan maler kao da lebdi nad crveno-belima, koji se sa velikim brojem povreda prvotimaca suočavaju još od predsezone, a isti problemi nastavili su se i od početka takmičarske godine.

Na evroligaškoj premijeri u Istanbulu protiv Fenerbahčea (57:61) van stroja su bili Lazić, Vajt, Dobrić, Davidovac i Cirbes, dok se toj družini posle meča pridružio i Holins, koji je propustio derbi sa podgoričkom Budućnosti u ABA ligi.

Ipak, ono što može da raduje trenera Dejana Radonjića jeste činjenica da su prvi ovosezonski minuti u trijumfu nad crnogorskim šampionom upisali Dobrić i Davidovac, kao i saznanje da je pad Lazarevića u poslednjoj deonici te utakmice blaže prirode, pa se taj trio našao i u jučerašnjem avionu za Izrael.

- Situacija u kojoj se pripremamo za ovaj meč je slična onoj kao i pred Budućnost. Ostin Holins putuje sa nama, ali su male šanse da će nam pomoći. Cirbes je i dalje u izolaciji, Vajt je povređen, dok Lazić radi vežbe i, ako bude kako se očekuje, uskoro će se priključiti ekipi - objašnjava kadrovsku situaciju trener crveno-belih.

Dueli dva tima su u prošlosti često bili "na jednu loptu", a u 12 do sada odigranih okršaja (po šest pobeda i poraza) srpski i regionalni šampion se u gostima radovao samo u sezoni 2016/2017. kada je bilo 71:67. I tada, kao i sada, deo tima bio je Nejt Volters, koji nema ni trunke sumnje na koji način njegov tim može da stigne do trijumfa protiv ekipe koja je na otvaranju u dramatičnoj završnici slavila nad minhenskim Bajernom (69:68).

- Potrebno je da odigramo dobru odbranu, da svedemo broj izgubljenih lopti na minimum i to je suština. Sve kreće od Vilbekina (MVP prvog kola Evrolige, sa 28 poena), moramo maksimalno da mu otežamo posao, bez lakih poena i otvorenih šuteva. Igrali smo dobro u predsezoni, ali pobeda protiv Budućnosti, u sjajnoj atmosferi pred našim navijačima, nam mnogo znači za nastavak sezone - jasan je Volters. 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina