POKORENA DALMACIJA: Rutinska probeda Partiyana protiv Splita

G. KELIĆ

30. 09. 2021. u 19:40

OTVARANjE sezone u Zadru bilo je tek za prelaznu ocenu, ali već sledeći meč nešto južnije, u Splitu, zaslužio je veće pohvale, koliko god da je protivnik nešto slabiji.

ПОКОРЕНА ДАЛМАЦИЈА: Рутинска пробеда Партиyана против Сплита

FOTO: ABA liga/KK Split/Ivica Cavka

Košarkaši Partizana turneju u Dalmaciji završavaju sa maksimalnim učinkom, pošto su u drugom kolu ABA lige slavili nad drugim hrvatskim predstavnikom rezultatom 69:59.

Posle početnog vođstva od 15:5, domaćin preko Žganeca i Kedža, uz mnoštvo neiznuđenih grešaka crno-belih bekova, došao do egala krajem prve deonice.

U drugoj pak potpuno druga priča. Stavio je "valjak" katanac u svoj reket, zbog čega su se Splićani, bez boljeg rešenja, ispucavali sa linije za tri poena (1/20 za tri u prvom poluvremenu, na kraju 7/36!). Tako nešto je omogućilo gostima da razviju igru u tranziciji i stignu do lakih poena preko kojih su samo uvećavali prednost na semaforu.

Obradović u prvom delu igre praktično nije ni vadio sa parketa Smailagića i Ledeja, koji je bio prva napadača poluga. Domaćin je drugu deonicu završio sa samo devet postignutih poena, pa je Partizan na pauzu otišao i sa do tada najvećom prednošću - 38:24.

Bilo je ponovo oscilacija u nastavku, međutim, Beograđani nisu dopustili da im se ponovi dramatična završnica iz prvog duela. Čak ni kada je Perković sa tri uzastopne trojke zapretio i spustio razliku na minus šest. Uspeo je naš predstavnik da odbije poslednji nalet momaka u žutim dresovima i koliko-toliko mirno privede dvoboj kraju preko veze Ledej-Smailagić, koja je funkcionisala besprekorno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)