PREDVODNIK NOVOG TALASA U CRVENOJ ZVEZDI: Marko Lazetić sa 17 godina ima već tri debija

Zoran ĆOROVIĆ

30. 09. 2021. u 16:46

MOŽE da se pohvali da već ima tri debija kao prvotimac Crvene zvezde, a tek mu je sedamnaest godina. Mladi napadač Marko Lazetić najmlađi je od trojice bisera koji su nedavno skrenuli pažnju hrabrim i dobrim partijama u večitom derbija.

ПРЕДВОДНИК НОВОГ ТАЛАСА У ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ: Марко Лазетић са 17 година има већ три дебија

FOTO: Novosti

Pohvale posle remija sa Partizanom dobili su i defanzivac Strahinja Eraković (20), kao i vezista Petar Stanić (20), ali se Marko malo više istakao jer je čitavo drugo poluvreme kidisao ka golu najvećeg rivala kako bi se neutralisalo vođstvo domaćina.

Uneo je energiju, mladalačku drskost, imao nekoliko dobrih akcija, izblokiran šut, tako da je na kraju i njegov doprinos bio bitan da šampion ostane neporažen u Humskoj.

- Ceo život sanjam da igram na derbiju. Nije bilo treme, jedva sam čekao da istrčim na teren. Nadao sam se da ću dobiti priliku, ali nisam očekivao da će to biti baš na početku drugog poluvremena. Drago mi je što sam zaigrao, nedostajao je gol, ali doći će uskoro. Nismo pobedili, ali nastavljamo borbu za odbranu titule - rekao je Lazetić posle vatrenog krštenja u najvećem srpskom fudbalskom spektaklu.

Prvo predstavljanje, ono najvažnije, imao je 29. novembra 2020, kada je sa 16 godina i deset meseci debitovao u prvenstvenoj pobedi protiv Rada (3:0). U tom uzrastu debitovao je i njegov trener Dejan Stanković kod Ljupka Petrovića, pa su odmah počeli da se prave paralele kako Marko ima sve predispozicije da izraste u odličnog fudbalera.

- Moja želja je da budem najbolji strelac Zvezde i od toga nikad ne odstupam. Nadam se da ću je ostvariti. Mnogo mi znači podrška i poverenje stručnog štaba, trenera Stankovića i ljudi iz kluba. Želim da napredujem, da se dokazujem, jer imam privilegiju da svaki dan treniram i učim od najboljih - dodaje Lazetić.

U međuvremenu, zabeležio je i debi na međunarodnoj sceni u petici protiv Kairata. Kada se sve sabere, odigrao je pet mečeva kao prvotimac. Sa visinom 1,90, pokazao se kao veoma pokretljiv, izuzetno snažan u duelima. Grabi svaki sekund da se dokaže, traži loptu, gradi se, odigrava... Svi ti kvaliteti uočiće se još više kad prvi put zatrese mrežu protivnika.

Lazetić je fudbal počeo da trenira sa pet godina u fudbalskoj školi na beogradskoj Autokomandi. Bio je na oku Zvezdinih skauta koji su ga brzo primetili i doveli na "Marakanu". Prošao je sve kategorije mladih selekcija i to tako što je uvek igrao za godinu ili dve stariju selekciju. Kalio se ovog proleća u Grafičaru, u martu je produžio ugovor do 2024. godine.

Kao što se zna, Markovi stričevi bili su vrhunski fudbaleri. Nikola Lazetić se takođe afirmisao kao Zvezdino dete, bio je reprezentativac 25 puta, istakao se u nekoliko italijanskih klubova. Sada je direktor u FS Srbije. Drugi stric Žarko je igrao u Partizanu, trenutno je trener superligaša Metalca.

Slikao se sa Dekijem za sedmi rođendan

MARKO Lazetić ima i jednu posebnu uspomenu sa sadašnjim trenerom.

Za sedmi rođendan stričevi Nikola i Žarko su ga vodili u Udine na utakmicu i tada se slikao sa Dejanom Stankovićem kada je Inter bio u karantinu. Zajednička slika kao da je nagovestila da će im se fudbalski putevi jednoga dana ukrstiti.

- Od Markove sedme godine do danas odgledao sam samo dve njegove utakmice. Nisam želeoda se pojavljujem i da se na bilo koji način pomisli da postoji nekakav naš uticaj. Mi smo sportska porodica, njegov otac i naš najstariji brat Miljan igrao je odbojku. Marka savetujemo kako da se ponaša, da bude normalan, pristupačan i ne gleda nikog sa visine. Sam će biti zaslužan za sve što bude postigao u životu. Skroman je momak, ne izlazi, posvećen je fudbalu i zato brzo napreduje. Uvek je pokazivao veliku želju i onda je sve polako išlo svojim tokom. Izrasta u pravog napadača, jedan od idola mu je Kristijano Ronaldo, tako da je visoko podigao lestvicu - brižno priča Nikola Lazetić o svom bratancu. 

Ivan Ilić najmlađi debitant

MARKO Lazetić je sa 16 godina i deset meseci među prvih deset na listi najmlađih Zvezdinih debitanata. Na prvom je i dalje vezista Ivan Ilić (16 godina i 18 dana) koji sada igra u Veroni, a odmah posle njega je Milko Đurovski (16 godina i 43 dana).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024