DUŠKO VUJOŠEVIĆ O DOLASKU PEŠIĆA NA KLUPU SRBIJE: Jako dobro rešnje, Kari je neko ko želi sve da kontroliše

Novosti online

28. 09. 2021. u 17:41

BIVŠI trener Partizana, Duško Vujošević prokomentarisao je odluku da se Svetislav Pešić vrati na klupu reprezentacije Srbije.

ДУШКО ВУЈОШЕВИЋ О ДОЛАСКУ ПЕШИЋА НА КЛУПУ СРБИЈЕ: Јако добро решње, Кари је неко ко жели све да контролише

FOTO: N. Paraušić

Danas je zvanično objavljeno da je popularni "Kari" ponovo postao trener "orlova". Na tom mestu zamenio je Igora Kokoškova.

- Smatram da je, kada se priča o saradnji o KSS i Igora Kokoškova, obostrano propuštena prilika. On je mogao da bude dugotrajno rešenje na tom mestu. Ima je taj potencijal, pre svega mlad je čovek. Koji ima mnogo iskustva i znanja. Žao mi je što se saradnja završila na takav način. Pešić je veoma dobro rešenje, jer svi smo upoznati da je vrlo teško voditi klub Evrolige i reprezentaciju. Selekcija Srbije treba da ima takvo ime i autoritet - rekao je Vujošević za portal "Bhbasket".

Podsetimo, Pešić je sa Jugoslavijom osvojio Evropsko prvenstvo 2001. godine, a potom je godinu dana kasnije pokorio svet, pošto je u Indijanapolisu pobedio Argentinu u finalu Mundobasketa.

- Pešić je u toj situaciji, u životnoj dobi, obezbedio je u svakom smislu svoju egzistenciju. Nije neko ko će da trči za prvom ponudom u Evroligi. Pešić, bez obzira na godine jer one nisu mera, poznavajući ga, znam da će sa potpunom energijom posveti radu u Savezu. Neće to biti samo rad na terenu već tokom cele sezone u smislu kontakta sa igračima. Potom organizacije turnira, rada sa mlađim selekcijama. Po svojoj priprodi neko je ko želi da sve to kontroliše. Po mom mišljenju zaista jako dobro rešenje.

MAJSTORI Pešić i Vujošević iz perioda dok su trenierali Zvezdu i Partizan/FOTO: N. Paraušić

Sigurno da će jedan od glavnih zadataka bivšet trenera Crvene zvezde, Barselone, Bajerna... biti da ubedi Nikolu Jokića da ponovo obuče dres sa nacionalnim grbom.

- Težak posao je pred njim. Prvo treba sa Jokićem napraviti kontakt, on ima želju da igra. Međutim, ne da samo dođe na pripreme i čašćava nas svojim prisustvom, nego da bude deo tima. Vreme je za smenu generacija, tu je odgovornost na Pešiću, on donosi odluke. Želim mu sve najbolje u radu - zaključio je Vujošević.

Treba reći i da je Pešić od 1984. do 1987. bio je selektor mlađih reprezentativnih selekcija Jugoslavije, 1985. godine osvojio je kadetsko, 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo, a 1987. u Bormiju postao je šampion sveta.

Kada je reprezentativna trenerska karijera u pitanju - osim Srbije trenirao je Nemačku u dva navrata.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)