DEJAN RADONJIĆ: Najjača konkurencija u ABA ligi od osnivanja, želimo bolji rezultat u Evroligi

Novosti online

15. 09. 2021. u 13:23

KOŠARKAŠKI klub Crvena zvezda održao je u sredu Medija dan pred početak nove sezone.

ДЕЈАН РАДОЊИЋ: Најјача конкуренција у АБА лиги од оснивања, желимо бољи резултат у Евролиги

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Nakon promocije novog dresa i druženja sa novinarima, na kraju je održana i konferencija za medije.

Trener Dejan Radonjić prvo je govorio o problemima sa povredama zbog kojih je otkazan put na pripremni turnir u Grčkoj.

- Odavno nismo bili u prilici da se ovako družimo, bile su slične konferencije pred plej-of ABA lige, ali ne ovako. Nadam se da ćemo sledeće sezone funkcionisati kao danas i da će sezona biti odigrana u drugačijim okolnostima. Prošle smo bili opterećeni kovidom i ambijentom onakvim kakav nismo želeli da bude - rekao je na početku Radonjić.

- Prvo bih rekao da smo od starta imali određene probleme sa povredama, nadali smo se da će to brzo da prođe i očekivali da ćemo moći pripreme da uradimo onako kako smo želeli. To je bilo nekako moguće do turnira u Minhenu, kada su se svi ti problemi povećali i doveli nas u situaciju da put u Grčku može biti rizik i da boravak tamo može da bude još veći problem - nastavio je on.

- Ovih dana se trudimo da funkcionišemo normalno koliko možemo, da što bezbolnije nastavimo dalje i radimo, kao i da do početka sezone budemo spremni za prve izazove.

Sezona za Crvenu zvezdu počinje duelom sa Splitom u ABA Ligi.

- U prvom meču protiv Splita 24. nećemo biti kompletni, bićemo bez dosta igrača, nadam se da to neće da se oseti u rezultatskom smislu, ali treba da gledamo kako trenutno da se snađemo i prevaziđemo probleme. Za Vajta je pauza duža, za ostale igrače je vrlo senzitivno reći da li će to biti još deset ili 15 dana. Daćemo sve od sebe da budemo što bolji i spremniji za početak sezone - poručio je trener crveno-belih.

Povreda Arona Vajta je teška, rešenja se i dalje traže.

- Situacija je teška, svi smo svesni toga. Neke prevelike priče oko toga su nepotrebne. Analiziramo situaciju svakodnevno i pokušavamo da pronađemo prava rešenja. Bićete svi obavešteni o potezima koje klub preduzima. Sada moramo da se fokusiramo na to da se svi što pre oporave i vrate. Nije reč samo o Aronu, i za druge igrače moramo videti da li će biti deset ili mesec dana odsutni - objasnio je Radonjić.

Šta su ciljevi za ovu sezonu?

- Što se tiče onoga što mi želimo je da u Evroligi budemo bolji nego prošle sezone. Ostala takmičenja… U ABA ligi imamo najjaču konkurenciju od osnivanja. Pružićemo maksimum u oba takmičenja, to očekujem. Probaćemo da uradimo ono čime bismo bili zadovoljni na kraju sezone - rekao je Radonjić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)