NOVI POTPIS U ZVEZDI: Talentovani košarkaš stigao među crveno-bele

Novosti online

20. 08. 2021. u 19:39

CRVENA zvezde misli na budućnost. Novi košarkaš crveno-belih postao je talentovani Lazar Đoković.

НОВИ ПОТПИС У ЗВЕЗДИ: Талентовани кошаркаш стигао међу црвено-беле

FOTO: KK Crvena zvezda

Ovaj 17-godišnjak, doskorašnji član Zemuna igra na poziciji krila i krilnog centra, a visok je 207 centimetara.

Lazar Đoković je rođen 15. aprila 2004. godine, a osim što je nastupao za mlađe selekcije KK Zemun bio je i član seniorskog tima tog kluba sa samo 17 godina. Takođe je bio član i reprezentacje Srbije na "čelendžeru" za igrače do 18 godina u Skoplju i jedan od najzapaženijih igrača našeg nacionalnog tima na tom turniru.

- Dolazak Lazara Đokovića u redove Crvene zvezde (sa kojim je potpisan ugovor do njegovog punoletstva) koji se smatra jednim od najtalentovanijih igrača u Evropi u tom uzrastu i za koga su interesovanje pokazali brojni klubovi iz Evrope, i posebno regiona, predstavlja još jedno priznanje za klub sa Malog Kalemgdana i sistem koji je uspostavljen u radu sa mlađim selekcijama i mladim igračima koji Crvenu zvezdu vide kao idealnu sredinu za dalji napredak i razvoj - napisala je Crvena zvezda.

Mladi košarkaš nije krio oduševljenje što je stigao među crveno-bele čiji je veliki navijač.

- Dolazak u Crvenu zvezdu mi znači mnogo jer znam da ovde ima prostora za mlade igrače, njihov razvoj i to me je uz odlične uslove za rad i treniranje privuklo najviše. Spreman sam za novi izazov i iskorak u košarkaškoj karijeri. Izabrao sam Crvenu zvezdu ne samo zbog ovih stvari koje sam već pomenuo, nego i zbog toga što sam odmalena veliki Zvezdaš i imao sam veliku želju i cilj da dođem u klub. Očekuje me puno rada, dokazivanja, ono što znam je da ću davati sve od sebe, nešto poput kapitena Branka Lazića koga sam gledao kao dete. On je primer onoga koji ostavlja srce na terenu i ima odnos prema igri i dresu Crvene zvezde koji bi i ja želeo da imam - rekao je Đoković.

Dolazak Lazara Đokovića predstavlja veliko pojačanje za juniorski tim Crvene zvezde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)