POTRES U DALASU - DONČIĆ OBJAVIO GDE NASTAVLJA KARIJERU: Oglasio se - maksimalan ugovor na 5 godina! A onda pokazao šta je patriotizam

Novosti

10. 08. 2021. u 11:26

IAKO ima samo 22 godine, Luka je već dva puta biran za najbolji tim lige.

ПОТРЕС У ДАЛАСУ - ДОНЧИЋ ОБЈАВИО ГДЕ НАСТАВЉА КАРИЈЕРУ: Огласио се - максималан уговор на 5 година! А онда показао шта је патриотизам

Foto: FIBA, Instagram printskrin/swish41

Reprezentativac Slovenije Luka Dončić prihvatio je ponudu da potpiše petogodišnji supermaks ugovor sa Dalas Maveriksima.

Ugovor je vredan neverovatnih 207.000.000 dolara, saznaje ESPN.

Kako javljaju brojni američki mediji, taj potpis je i obavljen, a očekuje se da kasnije danas Dalas i Luka direktno iz Slovenije obelodane posao koji su obavili.

Vlasnik kluba, Mark Kjuban, u Sloveniju je stigao sa novim trenerom Džejsonom Kidom i legendom kluba Dirkom Novickim, kako bi Luki formalno predstavili ugovor.

Iako ima samo 22 godine, Luka je već dva puta biran za najbolji tim lige i stekao je pravo na takozvani supermaks, maksimalni dozvoljeni ugovor na pet godina.

"Danas mi se ostvaruje san. Košarka mi je dala toliko toga i odvela me na toliko neverovatnih mesta. Uzbuđen sam što ostajem u Dalasu kao deo Maveriksa i cenim podršku mojih navijača. Uz potpis ugovora, sa ponosom objavljujem da  se fokusiram i na proširenje moje fondacije 'Luka Dončić', internacionalne neprofitne organizacije kroz koju ću da prosledim sredstva  koji mi neizmerno znače poput moje domovine Slovenije, kao i zajednicama u Severnom Teksasu. Uskoro otvaramo dva nova košarkaška terena u Sloveniji i obnavljamo terene na kojima sam ja odrastao i na kojima sam ja u detinjstvu trenirao. Uzbuđen sam zbog mogućnosti da im obezbedim da i oni mogu na istim terenima da ostvaruju snove koje sam i sam sanjao", rekao je Dončić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROLIGA NAJGLEDANIJA U ISTORIJI: Partizan i Crvena zvezda neprikosnoveni, nema im ravnih