POBEDA U SENCI POVREDE JOVIĆA: Posle nove drame orlovi obezbedili polufinale s poraženim iz duela Italije i Portorika

Novosti online

30. 06. 2021. u 19:53 >> 22:01

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije savladala je Filipine 83:76 u utakmici drugog kola kvalifikacija za Olimpijske igre i obezbedila plasman u polufinale gde će joj protivnik biti poraženi iz meča Italija - Portoriko.

ПОБЕДА  У СЕНЦИ ПОВРЕДЕ ЈОВИЋА: После нове драме орлови обезбедили полуфинале с пораженим из дуела Италије и Порторика

FOTO: FIBA

SRBIJA - FILIPINI 83:76 (22:16, 23:18, 22:28, 16:14)

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Sudije: Joan Roso (Francuska), Omar Bermudez (Meksiko), Džejms Aleksender Bojer (Australija)

SRBIJA: F. Petrušev, M. Teodosić, N. Bjelica, N. Kalinić, D. Milosavljević, V. Micić, S. Jović, D. Davidovac, A. Avramović, O. Dobrić, D. Anđušić, B. Marjanović

FILIPINI: R. Abarijentos, Dž. Go, K. Soto, Dž. Heding, Š. Čiu, V. Navaro, D. Ramos, S. Belangel, Dž. Baltazar, K. Tamajo, K. Kvame

Senku na pobedu, osim još jedne blede partije gotovo celog tima, baca i povreda Stefana Jovića koji je napustio teren sa bolnom grimasom i uz pomoć saigrača.

Marjanović je sa 17 poena predvodio Srbiju do druge pobede za dva dana u kvalifikacinoj grupi, jedan manje imao je u prvom poluvremenu sjajni Dobrić, dok su dvocifreni bili Teodosić i Anđušić.

U redovima poraženih Kvame je imao 17, dok su Heding i Soto postigli po 10.

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - 83:76 Marjanović iz teške pozicije donosi plus pet na nešto više od pola minuta do kraja. Rešava Marjanović i u odbrani, zaustavio je Filipince kao decu. Amđušić pogađa slobodna bacanja i stavlja tačku na utakmicu.

39. minut - 79:76 Avramović je otišao na zakucavanje posle prodora, ali je promašio. Usledila je kontra Filipina, ali na sreću Belangel je promašio šut za tri poena. Na drugoj strani Dobrić ostavlja loptu Marjanoviću pod košem, koji uvećava prednost na tri poena. Do kraja su ostale 63 sekunde.

37. minut - 75:74 Poveli su Filipinci, ali je Marjanović zakucao posle pasa Teodosića i vratio prednost Srbiji.

36. minut - Jović je uz pomoć saigrača napustio parket i neizvesno je da li će plejmejker Srbije nastaviti utakmicu. Avramović krade loptu, ali u prolazu ka košu pravi faul u napadu.

35. minut - 73:72 Jović pogađa posle lepog prodora. Heding pogađa novu trojku. Sudije većaju da li je dvojka ili trojka, a u međuvremenu Jović se žali na povredu lista.

34. minut  - 71:67 Konačno poeni Srbije, Marjanović je pogodio. Anđušić posle odlične odbrne solo prodorom polaže i Srbija za treptaj oka veraća prednost, sada je plus četiri. Tajm aut zove selektor Filipina.

31. minut - 67:67 Trojka (Tamajo) pa dvojka (Neto) Filipina za izjednačenje.

Ulazimo sa plus pet u poslednju deonicu, pošto su Filipinci dobili osam razlike treću deonicu.

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - 67:62 Teodosić je vratio sedam poena prednosti, ali je Soto nastavio seriju Filipina. Milosavljević ne pogađa uz zvuk sirene.

28. minut - 65:60 Posle treće trojke Hedinga Filipini se približavaju na minus pet!

27. minut - 63:53 Petrušev precizan sa linije slobodnih bacanja i opet imamo dvocifrenu prednost.

26. minut - 61:49 Trojka Teodosića posle dvojke Abarijentosa kojom su Filipiinci zaključili mini-seriju 7:0. Odličan Petrušev pod košem, ali uzvraćaju Filipinci preko Kvamea.

24. minut - 56:45 Sjajna asistencija Marjanovića za Davidovca i imamo 16 poena prednosti. Smanjuju Filipinci trojkom Abarijentosa.

22. minut - Marjanović je pogodio posle novog ofanzivnog skoka. Na drugoj strani Navaro pogađa dva bacanja posle faula Anđušića.

21. minut - 49:36 Dobrić zakucava, a onda i odličan u odbrani.

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - 45:34 Dobrićeva nova trojka posle asistencije Teodosića za kraj. dobrić je najefikasniji u našim redovima sa 14 poena, Marjanović je ubacio 11, a Teodosić osam.

19. minut - 42:34 Četiri trojke za reom. posle DAvidovca za nas je pogodio Teodosić, ali je s druge strane precizam Heding dva puta. Imao je isti igrač i dva slobodna bacanja, ali je pogoio jedno.

17. minut - 39:27 Kvame igra sam u redovima Filipina, ali Davidovac uzvraća trojkom.

16. minut - 36:25 Kvame pogađa za dva, Srbija ne uspeva da uzvrati ali srećom Kvame to ne kažnjava. Bobi pogađa uz faul ovaj put bez realizacije dodatnog bacanja.

15. minut - 34:23 Sedam poena uzastopno pogađa Marjanović za seriju Srbije 12:0. Vraćaju Filipinci pet, trojkom i dojkom i Kokoškov zove tajm-aut.

14. minut - 32:18 Marjanović uz faul i realizaciju dodatnog slobodnog.

13. minut - 27:18 Treća trojka Dobrića!

11. minut - 24:18 Go posle skoka u napadu smanjuje, ali na drugoj strani Petruševa uzvraća.

PRVA ČETVRTINA

10. minut - 22:16 kraj prve četvrtine. Malo je nedostajalo da Milosavljević preko celog terena pogodi, ali je lopta udarila u prvi obruč.

9. minut - 22:16 Trojkom Miloša Teodosića Srbija ima plus četiri, a odmah zatim solo prodorom odvodi nas na plus šest Teo.

8. minut - 17:14 propustili su filipinci da pređu u vođstvo i u sledećem napadu usledila je kazna - Milosavljević vraća plus tri.

7. minut - 15:14 Filipinci se potpuno vraćaju u igru, posle furioznog starta orlova sada je samo poen prednosti za nas. Petrušev posle pasa Teodosića pogađa za dva, ali je Barijentos uzvratio.

6. minut - 13:10 Kuame ubacuje trojku i smanjuje na minus tri, u međuvremenu naši momci promašili su dve trojke.

4. minut - 13:4 Soto pogađa preko Marjanovića, a potom pravi faul nad srpskim centrom. Dobrić je potom pogodio za dva i nastavio svoju seriju. Ustupio je potom mesto na parketu Draganu Milosavljeviću.

3. minut - Anđušić pogađa novu trojku.

2. minut - Srbija je odlično počela, dve rtojke i dvojka za 8:2 posle dva minuta igre

Protivnik je selekcija Filipina koju smo u poslednjem meču deklasirali na Svetskom prvenstvu 126:67.

Orlovi će biti oslabljeni u odnosu na meč protiv Dominikanske republike pošto će zbog povreda na tom meču večeras pauzirati Nikola Kalinić i Nemanja Bjelica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!