VELIKI KORAK KA OI: Srbija savladala Dominikansku Republiku nakon lošeg prvog poluvremena!

Novosti online

29. 06. 2021. u 19:40 >> 22:03

KOŠARKAŠKA reprezentacija SRbije savladala je Dominikansku republiku odličnom igrom u poslednjoj deonici 94:76

ВЕЛИКИ КОРАК КА ОИ: Србија савладала Доминиканску Републику након лошег првог полувремена!

FOTO: FIBA

KOŠARKAŠI Srbije su posle loše tri četvrtineuspeli da savladaju Dominikansku Republiku sa 94:76 i tako napravili veliki korak ka polufinalu Kvalifikacija za OI u Tokiju. 

Dobro su počeli naši košarkaši. U dva navrata su imali plus devet, a potom je usledila šuterska klinika Dominikanske republike sa distance. 

Tek od četvrte deonice Srbija je zaigrala onako kako očekuju navijači. Vasilije Micić je pogodio za tri, Miloš Teodosić takođe, uz deljenje asistencija kako samo on ume, Boban Marjanović se takođe istakao  pogađao i sa linije za slobodna bacanja, ali i zakucavao.

„Orlovi“ su bili na momente izuzetno nervozni, ali su na kraju uspeli da slave. U 37. minutu su stigli i do maksimalnih +15 nakon trojke Teodosića i polaganja Ognjena Dobrića.

Već u sredu od 20.15 „orlove“ očekuje meč sa Filipinima posle kog mogu da obezbede plasman u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

 

Srbija - Dominikanska Republika 94:76 (31:23, 16:24, 20:19, 27:10)

Srbija: Bjelica 12, Dobrić 7, Kalinić 9, Marjanović 18, 10 sk, Micić 16, Anđušić 7, Avramović, Davidovac, Jović 2, Milosavljević, Petrušev 17, Teodosić 6.

Dominikanska Republika: Arauho 9, Liz 16, Njunez Kastiljo 2, Rohas 8, Solano 10, Feliz Sarita, Francis Ramirez, Enrikez 6, Martinez, Mendoza 2, Santos 7, Tores Kuevas 16.

ČETVRTA ČETVRTINA

94:76 - Trojkom Anđušić stavlja "tačku na i". 

91:76 - Ponovo košarkaš Mege pogađa iz igre, a potom i sa penala. 

87:74 - Petrušev sa dva vezana koša donosi Srbiji maksimalnih +15 na nešto manje od dva i po minuta do kraja. 

85:74 - Trojka Teodosića, Srbija na +11, prvi put imaju naši košarkaši dvocifrenu prednost. 

79:72 - Umalo je Micić pogodio uz dodatno bacanje, lopta je ostala na obruču. Micić je dobio jak udarac u rame, ali nastavlja sa igrom. Pogodio je samo jedno bacanje. Nastavlja se agonija Srbije sa penala. Šesnaesti poen MVP igrača Evrolige. 

78:72 - Arauho ne dozvoljava Srbiji da probije granicu od devet poena prednosti, pogađa novu trojku. 

78:69 - Raspada se igra Dominikanske republike. Srbija na do sada maksimalnih +9, Solano se žalio da ga je udario Boban Marjanović, svi igrači su stali, a Kalinić koristi priliku i usamljen u reketu koristi dodavanje Micića

76:69 - Rohas ponovo iz trka ubacuje za tri. Marjanović precizan sa linije za slobodna bacanja, a potom Micić na asistenciju Marijanovića pogađa za tri. U presudnom momentu Srbija pravi seriju i zakucavanjem Marjanovića dolazimo do osetnije prednosti. 

69:66 - Srbija igra zonsku odbranu na početku poslednjeg perioda. Micić lako izlazi na kraj sa čuvarima 

TREĆA ČETVRTINA

67:66 - Koristi priliku Petrušev u  reketu. Potom Kalinić iz kontre na kraju treće deonice donosi Srbiji prednost. 

63:65 - Iskoristio je bacanje zbog tehničke Kuevas, potom dva koristi Kalinić. 

61:65 - Dominikanci održavaju prednost od četiri poena. Promašio je Teodosić polaganje. Fauliran je Kalinić, nesportska greška dosuđena je igraču gostiju, a potom je tehnička dosuđena Kaliniću. 

60:64 - Pogodio je Petrušev jednom sa penala, Rohas i Tores ponovo dolaze do dve vezane trojke. Drugi put Srbija dozvoljava gostima da vežu trojke. Naši košarkaši pogodili su  tri puta od 12 za tri. 

59:58 - Ponovo dozvoljavamo Dominikanskoj republici da se vrati u meč. Huevas i Rohas vezali su dve trojke, Srbija od +7 do samo jednog poena prednosti. 

57:52 - Trojka Bjelice! Srbija na plus pet. 

54:52 - Ponovo vodi Srbija, sa slobodnih bacanja poene je doneo Boban Marjanović koji je već na 12. ubačenih, uz sedam skokova. 

52:52 - Santos hvata nišiju loptu, a potom dodaje do Kastilja, Micić sa druge strane upisuje nove poene. 

50:50 - Kalinić je bio polovičan sa penala, a potom je upisao i poene iz igre. 

47:50 - Arauho pogađa novu, šestu trojku za Dominikansku Republiku 

DRUGA ČETVRTINA

47:47 - Dva od tri pogodio je Micić, na poluvremenu odlazimo sa nerešenim ishodom. 

47:45 - Srbija retko ide na liniju za slobodna bacanja. Dok gosti svoje prilike mahom koriste. Sada je Solano bio polovičan. Potom je Micić izveo tri slobodna bacanja. 

45:46 - Nakon serije promašaja na obe strane, zakucavanjem završava agoniju Boban Marijanović. 

43:46 - Rohas je bio precizan sa penala. Kapiten gostiju Viktor Liz pogađa trojku. Prvo vođstvo Dominikanske Republike. 

43:41 - Srbija ponovo dozvoljava Santosu skok u napadu i lake poene, a još jednom Micić sa druge strane polaže u koš. Čini se da bi Srbija trebalo više da koristi ulaz. Brzina je na našoj strani. Nesportska lična greška Teodosića. Dva bacanja i lopta sa strane za Dominikanu. 

41: 39 - Petrušev prekida seriju Dominikanske Republike od 7:2 

39:39 - Micić ulazi u ritam još jednom lako poentira. Solano pogađa uz faul Marijanovića. Promašuje penal, ali gosti ponovo dolaze do lopte - nerešeno je nakon njegovih poena. 

37:34 - Teodosić šalje do Dobrića, a košarkaš Zvezde nije uspeo da iskontroliše snažno dodavanje. Solano koristi brzinu i snažno zakucava za minus tri. 

37:30 - Stefan Jović uspeva nakon dva bloka da poentira polaganjem, a Arajuho odgovara trojkom. Sa druge strane Marjanović koristi mismeč i lagano zakucava preko Arajuha. 

33:27 - MVP Evrolige se upisuje na semafor laganim polaganjem. Liz je faulirao Anđušića. Domaći igrači traže nesportski faul, a sudije pokazuju na regularan faul - lopta sa strane. 

31:27 - Micić se na početku muči, šutira 0:3 iz igre. Ernandez i Liz su drugu deonicu sotvorili poenima. Gosti na minus četri. 

PRVA ČETVRTINA 

31:23 - Imala je Srbija plus devet. Dozvolili su domaći košarkaši Dominikanskoj Republici da se vrati na minus pet, a u zvuk sirene za kraj prve deonice, Anđušić iz kornera pogađa za tri. 

26:17 - Dva vezana koša Dominikane, odgovaraju Srbi, poentirao je Petrušev, a potom i Anđušić. Još jednom Teodosić do Petruševa za lagane poene. Odlična saradnja dvojice saigrača na početku deonice.  

19:9 - Petrušev je povukao kontru. Fauliran je pri polaganju, pogađa i potom sa penala donosi prvu dvocifrenu prednost Srbiji. 

16:9 - Viktor Liz pogađa za tri poena. Prva trojka Dominikane, a Bjelica još jednom biva nerešiva enigma. As Majamija potom pogađa za tri poena. 

10:6 - Bjelica još jednom poentira, a sa druge straner ubacuje Tores. Srbija pokušava često za tri poena, ali za sada nedostaje preciznosti. Ipak, dobro skaču u napadu naši košarkaši, te se to ne oseća. 

8:2 - Dominikanska Republika dolazi do prvih poena preko Liza, za Srbiju još jednom pogađaju Marjanović i Bjelica. 

4:0 - Srbija vodi od starta. Pogodili su Boban Marjanović i potom zakucao Nemanja Bjelica. 

FOTO: FIBA

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili