BRAVO LAVICE: Srbija nakon drame savladala Italiju na Evropskom prvenstvu!

Novosti online

17. 06. 2021. u 20:24

Velika pobeda naših košarkašica protiv Italije posle produžetka, u prvoj utakmici na EP u Valensiji - 86:81

БРАВО ЛАВИЦЕ: Србија након драме савладала Италију на Европском првенству!

FOTO: KSS

Prvo poluvreme bilo je prilično izjednačeno. Ekipe su se smenjivale u vođstvu. Srbije je bolje krenula i preko Jelene Bruksa i Sonje Vasić povela sa 16:10. Italija je uspela da uspostavi kontrolu i na kraju prve četvrtine dođe do izjednačenja 19:19.

Nastavile su rivalke da diktiraju tempo i sredinom drugog perioda dođu do rekrodnog vođstva 29:25. U finišu prvog poluvremena razigrala se Ivon Anderson, a Srbija na isteku prvog dela igre uspela da dođe do rezultatskog priključka - 39:37.

Start drugog poluvremena obelžile su dve trojke Aleksandre Crvendakić. Međutim, srpske košarkašice su imale velikih problema u nastavku u organizaciji igre. Brojne izgubljene lopte su imale veliki uticaj na rezultat.

Italijnke su znale da kazne greške našeg tima i tako zadrže prednst i na isteku 30. minuta - 57:52.

Pokušavale su srpske reprezentativke na sve načine da dođu do preokreta, ali ih šut nikako nije služio na početku finalne deonice. Italijanke su to iskoristile i u 35. minutu povele sa 68:58.

Srbija se nije predavala, usledile su trojke Anderson, Vasić i Bruks za seriju 10:3 i smanje rezultata na 71:68. Na samo 24 sekunde pre kraja naš tim je došao do izjednačenja 74:74 imao čak i napad za pobedu, ali se moralo u produžetak.

U dodatnih pet minuta Srbija je odigrla briljantno, naročito u fazi odbrane, što je uz veliku borbenost bilo dovoljno za veliki trijumf - 86:81

U drugom kolu grupe "B" reprezentacija Srbije u petak od 12 časova igra protiv selekcije Grčke koja je danas poražena od Crne Gore sa 70:55.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja