NOVICA VELIČKOVIĆ, JOKIĆEV MENTOR: "Najlepše što se igra na terenu"

G. KELIĆ

10. 06. 2021. u 19:57

MEĐU mnogima koji su uklesali delić sebe u uspeh Jokića, nalazi se i Novica Veličković.

НОВИЦА ВЕЛИЧКОВИЋ, ЈОКИЋЕВ МЕНТОР: Најлепше што се игра на терену

FOTO: N. Skenderija

Kapiten Partizana i nekadašnji Jokićev saigrač u ekipi Mege na početku seniorske karijere novokrunisanog MVP NBA lige je tada služio kao mentor golobradom momku iz Sombora.

- Sigurno mi je drago zbog toga, prevashodno da bi neka priča bila uspešna, potrebna je podrška sa svih strana, što familije, što ljudi koji vode brigu o njemu, a mislim da Joka ima sve to zaokruženo, tako da je njegov uspeh ujedno i uspeh svih tih ljudi. Mi saigrači kao saigrači, ja sam bio među iskusnijima i uvek samo želeo da budem neki primer tim mladim momcima - ističe Veličković za "Novosti".

Mnogima je dobro poznata anegdota sa treninga, kada je Jokić mangupski proturio loptu Novici kroz noge.

- Da ne zvuči sad da pričam isfurano, ali od nekog prvog kontakta sam video da on zna košarku, što je, verujte mi najteža stvar. Jako brzo je upijao sve stvari koje mu pokažeš i mogao da ih ponovi, a ono što mi je posebno bilo upečatljivo je način na koji on vidi teren i kako čita igru. Sa time se rađaš i to nosiš u sebi. U prvoj utakmici u seniorskoj košarci je izašao na teren nekoliko minuta i odmah postigao desetak poena. To su sve bili pokazatelji da on može da bude igrač - napominje kapiten crno-belih.

Odmah zatim i poentira.

- Nema lepše stvari nego kada se igraš košarke. Ovo je velika stvar za njega, najbolji je igrač NBA lige, samog vrha košarke. Da među takvim igračima budeš najbolji kroz 70-80 utakmica, bez ijedne propuštene, samo kapa dole i neka nastavi tako. Ko zna gde mu je granica. Prepoznali su u Denveru njegov potencijal, pre svih trener Meloun. Vidi se da se sve vrti oko njega, ne možeš biti MVP NBA lige da nije tako. Da se oko jednog našeg momka vrti ceo tim i da od njega sve polazi. Meni je srce puno zbog toga jer treba da zaslužiš da budeš bitan tamo - zaključio je Novica.

SVUDA SRPSKA PREZIMENA

POSEBNU godinu za srpsku košarku su upotpunili MVP zvanjima Evrolige i Evrokupa Vasilije Micić i Miloš Teodosić.

- Drago mi je da se naša prezimena nalaze svuda. Vasa ima odličnu sezonu iza sebe, i njega sam ispratio na njegovom početku. Teo je isti kao Joka, moraš da ga pustiš da bude šta jeste. Vidi košarku bolje od trenera, želim mu da igra do 40. godine - kaže Veličković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)