DINO RAĐA: Jokić će biti najbolji ikad

Novosti online

09. 06. 2021. u 20:43

LEGENDA jugoslovenske i hrvatske košarke Dino Rađa rekao je da je Nikola Jokić zasluženo poneo titulu MVP igrača NBa lige, ali se nije zaustavio na tome, on smatra da srpski centar može da postane najbolji evropski košarkaš svih vremena.

ДИНО РАЂА: Јокић ће бити најбољи икад

FOTO: AP

– Reč je o unikatnom talentu koji košarku vidi sasvim drugačije. Momak ima neverovatnu košarkašku inteligenciju i to se jako retko viđa. Dončić i on imaju strašan košarkaški IQ, a s tim se rađaš, to ne može da se nauči. Igrači, koliko god trenirali, mogu podići neke segmente svoje igre isključivo na temelju fanatizma i rada na sebi, ali ono što ova dvojica imaju, s tim se rađaš. Odigrao je sezonu bez mrlje i od srca mu čestitam - rekao je Rađa koji je u NBA igrao četiri sezone za Boston, a biran je u drugu ruki petorku lige 1994. godine.

Rađa veruje da je Jokić na putu da postane najbolji Evropljanin svih vremena, ali da bi se to i ostvarilo mora da ostane gladan uspeha, poput Držena Petrovića.

– Jokić može da postane najbolji Evropljanin ikad, ali sve zavisi od njega, hoće li kao Dražen biti gladan ili će se zadovoljiti ovim. Ako ovo drugo bude slučaj, ne vidim ko može da ga spreči u tome - zaključio je član springfildske Kuće slavnih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest