OVO JE BOLESNO: Poznato koliko su savezi zaradili od Mundijala! Ali, od cifre koju je prihodovala FIFA se vrti u glavi

Novosti online

23. 12. 2022. u 16:26

U najbogatijem i najluksuznijem fudbalskom takmičenju ikada novca je bilo na sve strane, a FIFA je odlučila dobro da počasti saveze čije su reprezentacije nastupale na Mundijalu u Kataru.

ОВО ЈЕ БОЛЕСНО: Познато колико су савези зарадили од Мундијала! Али, од цифре коју је приходовала ФИФА се врти у глави

FOTO: AP/Tanjug

Nagradni fond koji je FIFA ovoga puta dodelila veći je za 40 miliona dolara nego pre četiri godine, a već je poznato koliko je koja reprezentacija zaradila za svoje borbe na Bliskom istoku.

Ukupno je bilo 440 miliona dolara nagradnog fonda za nedavno završeni Mundijal. Argentinci su na kraju dobili 42 miliona dolara, to je oko četiri miliona dolara više u odnosu na zaradu Francuske na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.

Francuzima je na kraju pripalo 30 miliona dolara. Podsetimo da su oni došli do samog finala. Hrvatska je dobila 27, a hrabri Maroko 25 miliona dolara.

Argentina 42 mil. dolara

Francuska 30
Hrvatska 27
Maroko 25
Brazil 17
Holandija17
Portugal 17
Engleska 17

Učesnicima četvrtfinala pripalo je po 17 miliona dolara, dok su po 13 miliona dobili oni koji su nastupali u osmini finala. Selekcije koje su ispale u grupnoj fazi, između ostalih i Srbija, takođe neće biti razočarane jer su fudbalski savezi tih zemalja zaradili po 9 miliona dolara.

Nakon završetka borbe u Kataru predsednik FIFA Đani Infantino na konferenciji za novinare pohvalio se kako je FIFA od ovogodišnjeg Svetskog prvenstva prihodovalo čak 7,5 milijardi dolara.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)