SVE ŠTO MESI DODIRNE PRETVORI SE U ZLATO: Stigla ponuda od milion dolara za bišt kojim je bio ogrnut argenitnski "bog" fudbala

Novosti online

23. 12. 2022. u 16:08

AHMED Al Barvani je omanski milijarder koji je odlučio da ponudi ogromnu sumu novca Lionelu Mesiju za bišt kojim je Argentinac bio ogrnut kada je podigao trofej namenjen osvajaču Svetskog prvenstva u Kataru.

СВЕ ШТО МЕСИ ДОДИРНЕ ПРЕТВОРИ СЕ У ЗЛАТО: Стигла понуда од милион долара за бишт којим је био огрнут аргенитнски бог фудбала

FOTO: AP/Tanjug

Katarski emir Tamim bin Hamad al-Tani poklonio je Lionelu Mesiju svečani bišt koji je nosio tokom dodele pehara nakon finalne utakmice između Argentine i Francuske.

Potezi domaćina i bišt na Mesiju na kraju turnira izazvali su brojne pohvale na društvenim mrežama u regiji kao znak poštovanja, ali su istovremeno izazvale optužbe ljubitelja fudbala sa zapada .

Sada je Ahmed Al Barvani bivši potpredsednik Omanske advokatske komore, ponudio čak milion dolara za kupovinu predmeta kojim je bio ogrnut argentinski "bog" fudbala.

- Moj prijatelju Mesi, čestitam ti na osvajanju Svetskog prvenstva. Katarski emir me je zadivio kad je stavio bišt, simbol velikodušnosti i mudrosti, preko tvojih ramena. Nudim ti milion dolara da mi ga prodaš - objavio je Al Barvani na Tviteru, te je dodao:

- Bio sam na stadionu i gledao uživo taj trenutak kada je katarski emir dao Mesiju bišt. Ovaj je trenutak poručio svetu da smo ovde i da je ovo naša kultura, molim vas da to dobro znate.

Svaki bišt se otprilike pravi sedam do 10 dana, dodajući različite linije zlatnog gajtana na prednju stranu i ruke. U arapskom svetu argentinskog kapitena u bištu neki su uzbuđeno prozvali "šeikom Mesijem".

Bišt, takođe poznat kao aba ili abaya u drugim arapskim zemljama, odevni je predmet koji simbolizuje prestiž, čast i status. Nose ga u posebnim prilikama, i to isključivo viši verski poglavari, političke ili plemiće vođe, što predstavlja veliku privilegiju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)