SAMBOM DO FINALA: Brazilci plesali na terenu i proslavom golova oduševili svet

Đ. SAMOILOVIĆ

07. 12. 2022. u 10:00

RAZIGRANI zabavljači, vickasti i svoji... Možda je zimski termin, mesto održavanja i nedostatak atraktivnosti u dosadašnjem toku SP malo sakrio duh Mundijala, ali Brazilci su protiv Južne Koreje (4:1) ponovo vratili u žižu karnevalsku atmosferu svojstvenu samo tom četvorogodišnjem fudbalskom takmičenju. Svaki od četiri pogotka Titeovih izabranika, propraćen je prigodnom koreografijom, plesali su Vinisijus i ostali sambu i u toku igre, ali i kada se slavilo.

САМБОМ ДО ФИНАЛА: Бразилци плесали на терену и прославом голова одушевили свет

FOTO: AP/Tanjug

Rafinjin dribling kod prvog gola, Rišarlisonovo poigravanje pre trećeg, pa onda i perfektna egzekucija u režiji Lukasa Pakete i Vinisijusa, vratili su mnogima sećanje na slavne generacije Pelea, Zika, Sokratesa i ostalih velikana iz zemlje i sambe i kafe.

Ali i potvrdili činjenicu da fudbal jeste izmišljen na Ostrvu, ali je usavršen na Kopakabani i u favelama Rio de Žaneira. I koliko god neko osporovao kvalitet Južne Koreje, teško je zamisliti da bilo koja reprezentacija u Kataru može da navijačima priušti toliko zabave i fudbalskog uživanja za 90 i kusur minuta fudbala.

- Imamo deset različitih plesova - konstatovao je napadač "karioka" Rišarlison.

A Vinisijus je potvrdio da je čitava reprezentacija dodatno motivisana zbog zdravstvene situacije Pelea, najvećeg Brazilca u istoriji fudbala:

- Nadam se da ćemo plesati do finala. I takođe, šaljemo veliki zagrljaj Peleu, nadamo se da će se brzo oporaviti.

PODRŠKA Brazilci sa Peleovim transparentom/FOTO: AP/Tanjug

Ipak, u borbi za polufinale, čeka ih drugačiji protivnik. Hrvatska, koja sigurno neće poput Korejaca pokušati da se nadigrava sa razigranim Titeovim mađioničarima. Biće to najozbiljniji ispit za Brazilce do sada na SP.

- Čeka nas težak protivnik. Škola fudbala je slična srpskoj, sa dosta fizičkog intenziteta. Moramo da se prilagodimo i isplaniramo tu utakmicu. U trenutku smo kada moramo da stanemo na zemlju - rekao je veteran Dani Alveš (39).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)