DŽAKINE PROVOKACIJE DOVELE DO PRETNJI SMRĆU: Bura nakon meča Srbija - Švajcarska se ne stišava! Novinarka na Kosovu strahuje za svoj život

Novosti online

05. 12. 2022. u 15:25

BURA koju je podigao meč grupne faze Mundijala u Kataru između Srbije i Švajcarske i dalje se ne stišava. Kontroverzna dešavanja sa tog meča dovela su sada i do pretnji smrću.

ЏАКИНЕ ПРОВОКАЦИЈЕ ДОВЕЛЕ ДО ПРЕТЊИ СМРЋУ: Бура након меча Србија - Швајцарска се не стишава! Новинарка на Косову страхује за свој живот

FOTO: Printskrin/Zana Avdiu facebook/EPA

Naime, novinarka Zana Avdiju bila je jedna od onih iz tzv. države Kosovo, koja je istakla da su provokacije Džake upućene Srbima "sramne i skandalozne", te sada strahuje za sopstveni život, nakon brojnih pretnji koje dobija.

Kako navodi njen advokata Arijanita Kočija, u poslednjih nekoliko dana pomenuta novinarka dobija brojne poruke preko društvenih mreža, a mnoge od njih pozivaju na njeno ubistvo. Zana Avdiju se sada sa pravom plaši za sopstvenu bezbednost.

Jedan od korisnika napisao joj je da ima vremena da dođe do nje da je ubije, pritom aludirajući na ubistvo koje se dogodilo pre samo nekoliko dana u Univerzitetskom kliničkom centru u Prištini, kada je jedna trudnica pronađena mrtva u dvorištu ove ustanove. Sumnja se da je to delo učinio njen suprug.

- Tvoj život neće dugo potrajati - piše u drugom komentaru, a u gotovo svima se nalaze gnusne psovke upućene novinarki.

Advokat Arijanit Koči piše da su ovakve pretnje nedopustive, istakavši da svet može da se ne složi sa Zanom, ali da ne sme da joj otvoreno preti.

- Možda možemo da se ne slažemo sa njom, ali ovakve pretnje su nedopustive u civilizovanom društvu. Sa druge strane, javni prokazi uslovljavaju još veće pretnje - piše Koči.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)