ELIMINACIJA DOMAĆINA U SENCI SKANDALOZNOG SUĐENJA: Katar i Senegal odigrali meč koji je obeležila arbitarska bruka!

V.M.P.

25. 11. 2022. u 15:58

REPREZENTACIJE Katara i Senegala igrale su danas "biti ili ne biti meč", u okviru svoje grupe na Mundijalu, a utakmica je ostala u senci još jedne skandalozne sudijske greške. Katar je na kraju izgubio rezultatom 3:1, pa je tako domaćin na pragu eliminacije sa Svetskog prevenstva koje je organizovao.

ЕЛИМИНАЦИЈА ДОМАЋИНА У СЕНЦИ СКАНДАЛОЗНОГ СУЂЕЊА: Катар и Сенегал одиграли меч који је обележила арбитарска брука!

Foto: Printskrin

"Afrički lavovi" odneli su ceo plen iz Dohe, ali daleko od toga da je sve bilo tako lako kako rezultat govori.

Katar je bio bolji rival na današnjem meču, gotovo 90 minuta dominirao i stvarao šanse pred protivničkim golom.

Odnos u udarcim od 12:10 u korist Afrikanaca ne govori o tome koliko je domaćin Mundijala danas bio bolji takmac.

FOTO: AP/Tanjug

Međutim, gotovo svaki od ovih  šuteva domaćina stvarao je šansu iz kategorije velikih.

Ipak prvi do gola stiže Senegal, i to nakon skandalozne sudijske odluke. Igrao se 34. minut, Afif je izašao oči u oči sa Mendijem, protivnički igrač sa leđa ga je udario kao "brzi voz", ali glavni arbitar, u konsultaciji sa VAR sobom donosi odluku da ne dosudi jedanaesterac, koji je ceo svet video.

FOTO: AP/Tanjug

Kako je sve izgledalo možete videti klikom OVDE.

Fudbal je nemilosrdan, a "so na ranu" Katara dodao je Bulaj Dia samo 7 minuta kasnije, nekon velike gršeke defanzivca Katara.

Katar je nastavio da stvara šanse nošen podrškom svojih navijača sa tribina "Al Tumama stadiona".

Kao na traci su se nizale prilike pred golom Mendija, ali je čuvar mreže Čelsija danas demonstrirao svoje nestvarne reflekse i skinuo minimum tri gola, koje bi gotovo svaki drugi golman danas primio.

FOTO: AP/Tanjug

Senegal potom odlazi i na velikih 2:0, Diediju skače nakon kornera i duplira prednost svoje reprezentacije.

Inicijativa domaćina se isplatila, a na 15 minuta pre isteka 90. Muntari vraća svoj tim u život.

Ipak, surova završnica Senegalaca ponovo dolazi do izražaja, a "lavovi" postavljaju i konačnih 3:1 u 84. minutu.

KATAR - SENEGAL 1:3

Stadion: "Al Tumama"

Sudija: Antonio Mateu Lahoz (Španija).

SASTAVI:

Katar: Baršam - Migel, Mohamed, Kuki, Hasan, Ahmed - Al Hajdos, Budijaf, Madibo - Ali, Afif.

Senegal: Mendi - Sabali, Kulibali, Jakobs, Dialo - Gaj, Mendi - Diata, Diediu, Sar - Dia.

 

DRUGO POLUVREME

84. minut - Novi gol! Senegal verovatno rešava pitanje pobednika, 3:1.

79. minut - Gol! Muntari trese mrežu! Katar se vraća u život, sada će tek boleti ona sudijska greška iz prvog poluvremena, ukoliko ostane ovaj rezultat. 

67. minut - Opsada gola Senegala! Ponovo je Mendi spasao svoje saborce. Razmahala se afrička mačka na "Al Tumama" stadionu! Pogledajte kilikom OVDE kakve reflekse poseduje Mendi

63. minut - Au, nova velika šansa! Kakva odbrana Mendija, spasao je siguran gol golman Čelsija nakon šuta Almoeza Alija. Katar sve više pritiska rivala, ovo je bila najbolja prilika za domaćina na meču! 

61. minut - Strašan udarac Abulkarima Hasana, zalomio je sa levog boka, uputio snažan udarac momak iz Katara sa 20 metara, ali lopta je prozujala pored stative golmana Mendija. Publika nosi sada domaćina, kao da ceo stadion veruje u preokret. Domaćin daleko bolji rival danas uprkos tome što gubi.

FOTO: AP/Tanjug

58. minut - Katar pokušava da izvrši pritisak na afričke lavove, ali bez većih prilika. Sjajno funkcioniše deanziva Senegala predvođena jednim od najboljih štopera današnjice i članom Čelsija - Kiluduom Kulibalijem.

48. minut - Gol, gol, gol! Senegal vodi sa 2:0, Diediu strelac nakog kornera! Prelep udarac, umakao je čuvarima i onda trzaj glavom, a lopta ide iza leđa Bašama. Gol možete videti klikom OVDE.

PRVO POLUVREME

45 + 7 - Lahoz svira kraj! Senegal vodi, ali je Španac u centru zbivanja, njegov uticaj na ishod prvog dela je bio ogroman. U 34. minutu propustio je šansu da svira očigledan jedanaesterac za Katar. On nije pokazao na belu tačku, a so na ranu domaćina dodao je Dia za veliku radost Afrikanaca.

45. minut - Umirio je tempo Senegal nakon gola, stao na loptu i čeka odlazak na odmor. Sudija je pokazao da će morati da sačekaju na to još 7 minuta, jer je to sudijska nadokanada koju je Lahoz odredio.

41. minut - Gol je! Fudbal je nemilosrdan! Samo što je sudija oštetio Katar, sledi kiks odbrane domaćina Mundijala, a Bulaj Dia uzima loptu i dobrim finišom donosi prednost svom timu! Gol možete videti klikom OVDE.

FOTO: AP/Tanjug

34. minut - Nema Penala! Afif sa leđa odgurnut u kaznenom prostoru a glavni arbitar ne pokazuje na belu tačku! Video podrška javlja Lahozu takođe da nema penala, pa dobro ljudi šta radite na ovom šampionatu... Sada je i domaćin pokraden. Nemoguće koliko kikseva sudija, a pogledajte još jedan u nizu klikom OVDE.

33. minut - Prosto je neverovatno šta se dešava sa ovim Mundijalom. Iz dana u dan tek po neko bljesne i priredi zanimljiv meč. Ovih 33 minuta u Dohi su bili katastrofalni.

FOTO: AP/Tanjug

Tekst potpisa

25. minut - Po svemu sudeći dobijamo još jednu fudbalsku uspavanku u Kataru. Još 10 minuta lošeg fudbala, jedino vredno pomena jeste pokušaj Idrise Gane Geja sa distance, ali je kao i prilikom Afifovog pokušaj  lopta otišla daleko od okvira gola. 

15. minut - Prva polu-šansa za domaćina. Nakon jednog odbitka na loptu je naleteo Afif, "uhvatio" je volej, ali je lopta otišla daleko iznad prečke.

10. Prelepe slike stižu iz Senegala, pogledajte kako se u ovoj afričkoj zemlji prate dešavanja sa ovog meča, kojih gotovo i da nema u uvodnim minutima.

FOTO: AP/Tanjug

7. minut - Miran početka utakmice, Senegal očekivano kontroliše posed, Katar se povukao na svoju polovinu i očigledno će vrebati priliku iz kontri. 

1. minut - Meč je počeo! 

16:00 - Poznati su i sastavi za ovaj meč!

FOTO: Printskrin/ Flash score

UOČI MEČA


Katar, prva nacija domaćin u istoriji Svetskog prvenstva koja je izgubila na prvom meču, želeće da spreči još jedan poraz, a samim tim i rani izlazak iz takmičenja dobrim rezultatom protiv Senegala, koji je takođe izgubio svoju prvu utakmicu.

Da bi održali nade da će ostati na turniru, dva "ranjenika" Mundijala moraju da izbegnu poraz na stadionu "Al Tumama" kapaciteta 40.000 mesta, kako bi izbegli eliminaciju i ostali u životu. 

Na FIFA rang-listi postoji jaz između ove dve strane, Senegal je na sjajnom 18. mestu, daleko iznad Katara, koji je na 50. mestu.

FOTO: Tanjug/AP

Senegalci će pokušati da to prevedu u uspeh na terenu i iskoriste slabosti koje je tim Ekvadora iskoristio u prvoj utakmici, a ova reprezentacija sa Bliskog istoka ih i te kako ima.

Na tom meču domaćini Svetskog prvenstva nisu uputili udarac u okvir gola, a Ener Valensija je terorisao njihovu odbranu.

FOTO: Tanjug/AP

Od 1966. godine, jedina ekipa koja nije uspela da uputi udarac u okvir gola na uzastopnim utakmicama Svetskog prvenstva su Sjedinjene Države, što su uradile protiv Češke i Italije, na Mundijalu 2006. godine.

Sa druge strane, "teranga lavovi" koji su primili dva kasna gola od Holandije, zbog greške golmana i slabosti u defanzivi, moraće da podignu igru na jedan viši nivo.

FOTO: AP/Tanjug

Katarski golman Sad el Šib imao je košmarnu premijernu utakmici, a sada, moraće da zaustavi očekivanu salvu pokušaja senegalskih napadača.

Levo krilo Ismaila Sar, koji je nemilosrdno stavljao na muke holandsku odbranu svojim prodorima, agilnošću i dribling trikovima, danas će biti ključna figura zapadnoafričke zemlje, u pokušaju da ublaži gubitak povređenog "talismana" Sadija Manea.

FOTO: EPA

Mane, dvostruki afrički fudbaler godine, povređen je dok je igrao za šampiona Bundeslige Bajern Minhen, nakon što se očekivalo da će ispuniti očekivanja nacije.

Trener Aliu Sise, iako bez svog najboljeg igrača, poseduje sjajan i defanzivni, kao i ofanzivni arsenal.

U srcu odbrane tu je štoper Čelsija Kalidu Kulibali, ispred njega je "pit bul" Evertona, nekadašnji igrač PSŽ-a, Idrisa Gana Gej.

FOTO: AP/Tanjug

U vezi će biti i iskusni Šeiku Kujate, koji već godinama igra zapaženu ulogu u Premijer ligi, a brzonogi napadači Diata i Die uz već pomenutog Sara samo su još neki od igrači iz "liga petice" kojima raspolaže Senegal. Jasno je kakve će probleme domaćin imati da danas izbegne poraz i ostane u trci za nokaut rundom.


 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)