MESI UZEO MILIONE OD SAUDIJACA: Skandalozne optužbe, zbog ovoga Argentina nije smela da pobedi?!

Novosti online

23. 11. 2022. u 09:25

FUDBALERI Argentine poraženi su od Saudijske Arabije 2:1, iako su "gaučosi" vodili 1:0 od 10. minuta. Iz Španije stižu neverovatne optužbe da su Lionel Mesi i drugari pustili Saudijce.

МЕСИ УЗЕО МИЛИОНЕ ОД САУДИЈАЦА: Скандалозне оптужбе, због овога Аргентина није смела да победи?!

FOTO: Tanjug/AP

Golovi Saleha el Šehrija i Salema el Davsarija u pet minuta drugog poluvremena od 48. do 53. minuta meča naterali su Špance na sumnju. Ističu činjenicu da su Saudijci jedan od najjeftinijih timova na Mundijalu. 

- Šokantna pobeda nas tera da se zapitamo ne samo kako je Argentina izgubila od drugog najjeftinijeg tima Svetskog prvenstva (posle Katara), već kako su Saudijci završili niz od 36 utakmica bez poraza Mesijeve Argentine (trajao je tri i po godine), tima koji je trebalo da osvoji Svetsko prvenstvo. A uz sve to, izgleda da je Mesi promoter Saudijske Arabije, navodi "As".

Ističu da je Lionel Mesi potpisao milionski ugovor sa vladom Saudijske Arabije.

- U maju, verovatno najbolji i najpoznatiji fudbaler na planeti potpisao je ugovor da promoviše Saudijsku Arabiju. Ugovor specifično govori o državnom ulaganju u turizam, ali ne može da se ne primeti da Saudijska Arabija hoće Svetsko prvenstvo 2030. godine, naglašava se u tekstu i dodaje:

- Mesijev marketinški ugovor u kome dobija neverovatnu količinu keša da promoviše državu je posmatran kao pranje imidža zemlje, kako bi se zataškala kršenja ljudskih prava, uključujući i ubistvo novinara Džamala Kašogija, kršenja ženskih, LGBT prava i prava svih onih koji su protiv prvog čoveka države Mohameda bin Salmana, ističe se u tekstu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)