JOŠ JEDAN KIKS FAVORITA: Danska razočarala u prvoj utakmici na Mundijalu (FOTO)

Č. V.

22. 11. 2022. u 15:58

DANSKA je važila za favorita na utakmici protiv Tunisa, ali evropska selekcija to nije pokazala na terenu, pošto je odigrala sa Tunisom 0:0 u prvoj utakmici grupe D.

ЈОШ ЈЕДАН КИКС ФАВОРИТА: Данска разочарала у првој утакмици на Мундијалу (ФОТО)

FOTO: AP/Tanjug

Nisu mnogo pokazali izabranici Kaspera Hjulmanda, može se reći da je konkretnije prilike imala reprezentacija iz Afrike koja je preko Džebalija opasno zapretila u nekoliko navrata.

Danci su najkonkretniji bili u 70. minutu kada je Kornelijus iz neverovatne pozicije pogodio stativu. Veliko je pitanje da li bi se danas odlični Tunis oporavio da je tada primio gol.

Kako se meč bližio kraju tako su Skandinavci sve više pritiskali, ali put do mreže gola koji je čuvao Dahmen nisu uspeli da pronađu.

Ovo je svakako iznenađenje, ali najveće je današnje koje je priredila Saudijska Arabija koja je posle velikog preokreta uspela da savlada velikog favorita Argentinu.

Podsetimo, u drugoj utakmici ove grupe od 20 sati sastaju se aktuelni šampion sveta Francuska i Australija.

Danska - Tunis 0:0

Stadion: "Edukejš siti". Gledalaca: 42.925. Sudija: Cezar Ramos (Meksiko).

Danska (3-5-2): Šmajhel - Andersen, Kjer (od 65. Jensen), A. Kristensen - R. Kristensen, Dilejni (od 45+1. Damsgard) - Eriksen, Hojbjerg, Mele - Skov Olsen (od 65. Lindstrom), Dolberg (od 65. Kornelijus).

Tunis (3-4-2-1): Dahmen - Talbi, Merija, Bron - Drager (od 88. Kečrida), Škiri, Lajduni (od 88. Sasi), Abdi - Slimane (od 67. Sliti), Mskani (od 80. Mejbri) - Džebali (od 80. Kenisi).

Drugo poluvreme: Danska - Tunis 0:0

90+8' - Kraj utakmice!

90+3' - Kakav pokušaj Lindstrema. Iz velike daljine je pokušao da iznenadi Dahmena, koji je ipak uspeo da interveniše i spase svoju selekciju.

90+1' - Odlučeno je da se ova utakmica produži pet minuta.

79' - Ništa nisu Danci pokazali danas, osim u par navrata, ali to čini se nije dovoljno da se zatrese mreža odlične selekcije Tunisa.

70' - Neverovatan promašaj Kornelijusa. Odlično je skočio posle udarca iz ugla Kristensen, loptu je malo zakačio sa nekoliko centimetara rezervista Danaca, ali lopta je pogodila samo stativu.

69' - Malo je potrebno Eriksenu. Namestio se na levu nogu, dobro je to bilo, ali je sjajno reagovao golam Tunisa i izbacio je loptu u korner. Ovo je bila najbolja prilika za Dansku na utakmici.

FOTO: AP/Tanjug

67' - Izmena i u selekciji Tunisa. Van terena je otiša Slimane, zamenio ga je Sliti koji će ostatak duela provesti u igri.

65' - Tri izmene pravo Hjulmand. Iz igre izlaze Kjer, Skov Olsen i Dolberg, a do kraja meča na terenu će biti Jensen, Kornelijus i Lindstrom.

63' - Pokušavaju Danci da dođu do prednosti, no nikako ne uspevaju da stvore pravu opasnost po gol rivala.

FOTO: AP/Tanjug

55' - Postigao je gol Skov Olsen, ali on neće biti priznat zbog ofajsda u začetku akcije, te do promene rezultata nije došlo.

47' - Odmah opasan napad afričke selekcije. Dobili su korner, ali nisu uspeli da zaprete Šmajhelu. Dosta dobar meč igra tim Džalela Kadrija.

FOTO: AP/Tanjug

46' - Počelo je drugo poluvreme na utakmici koja se igra u Al Rajanu.

Prvo poluvreme: Danska - Tunis 0:0

45+5' - Kraj prvog poluvremena!

45+1' - Prinudna izmena u Danskoj. Dilejni je zbog povrede morao da napusti teren, a umesto njega u igru je ušao Damsgard. Inače, prvi deo meča produžen je četiri minuta.

43' - Koliko sreće za skandinavsku selekciju. Džebali je izašao sam ispred Šmajhela, pokušao je da ga lobuje, ali ovaj je uspeo da odbrani taj pokušaj i izbije loptu u korner.

FOTO: AP/Tanjug

39' - Nova opasnost za Šmajhela. Lajduni je natrčao na jednu loptu i šutirao iskosa sa desne strane. Ipak, lopta je otišla pored gola, pa čuvar mrež Nice nije morao ra interveniše. Odlična i pomalo neverovatna utakmica igra se u Al Rajanu. Očekivalo se više od Danaca, ali više opasnosti je bilo po njihov gol.

33' - Već pet kornera je izvela Danska, no nijednom nije bilo mnogo opasno za Tunis. Deluje da kako se poluvreme bliži kraju skandinavska selekcije sve više pristiska rivala.

25' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Rasmus Kristensen zbog oštrog starta. Videćemo da li će to uticati na njegov nastup u nastavku duela.

FOTO: AP/Tanjug

23' - Džebali je postigao prvi pogodak na ovoj utakmici, no on je opravdano poništen zbog ofsajda u kojem se nalazio napadač Odensea.

23' - Krenuli si Danci sve ozbiljnije da napadaju. Imali su nekoliko opasnih situacija, ali mreže i dalje miruju.

FOTO: AP/Tanjug

19' - Uspeli su izabranici Kaspera Hjulmanda malo da se oslobode i prebace težište igre na polovinu rivala, ali još uvek nisu uspeli da ozbiljnije zaprete Dahmenu.

11' - Danci za sada ne mogu da dođu do igre. Afrička selekcija je bila blizu vođstva. Drager je šutirao, lopta je zakačila Kristensena, Šmajhel je već bio savladan, ali na njegovu sreću lopta je otišla malo pored stative. Tunis je od svega dobio samo korner.

FOTO: AP/Tanjug

5' - Velika borba se vodi od prvog minuta ove utakmice. Tunižani su krenuli hrabro ka golu rivala koji je bar na papiru favori.

1' - Počela je prva utakmica u D grupi koja se igra u Al Rajanu.

Uoči meča:

Nema sumnje da izabranici Kaspera Hjulmanda u ovaj susret ulaze kao veliki favoriti, ali to treba dokazati na zelenom pravougaoniku. Najbolji primer je Argentina koja je razočarala na startu Mundijala.

Sigurno da i afrička selekcija ima svoje adute. Dosta nade se polaže u napadača Isama Džebalija koji igra za Odense i odlično poznaje danski fudbal.

Podsetimo, ovo je prva utakmica grupe D. U drugoj će snage odmeriti aktuelni šampion sveta selekcija Francuske i Australija od 20 sati.

Sastavi:

Danska (3-5-2): Šmajhel - Andersen, Kjer, A. Kristensen - R. Kristensen, Dilejni, Eriksen, Hojbjerg, Mele - Skov Olsen, Dolberg.

Tunis (3-4-2-1): Dahmen - Talbi, Merija, Bron - Drager, Škiri, Lajduni, Abdi - Slimane, Mskani - Džebali.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)